„Google“ griežtai atsisako iš savo paieškos visiškai pašalinti „torrent“ tipo tinklapius  (1)

Autorinių teisių gynėjai bei interneto gigantas „Google“ ir toliau tęsia ginčus dėl nelegalaus turinio, tiek viešai, tiek ir už uždarų durų. Autorinių teisių gynėjai nori, kad „Google“ iš savo paieškos pašalintų nelegalaus turinio svetaines, tačiau kompanija turi visiškai kitą nuomonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esamas „Google“ vykdomasis pirmininkas Eric‘as Schmidt‘as sako, jog to tikrai nebus. Viena iš priežasčių yra ta, kad autorinių teisių gynėjai ne taikosi į tikras nelegalaus turinio svetaines, tačiau taikosi visai į kitą taikinį. Šis yra „torrent“ tipo failus talpinančios svetainės.

E. Schmidt‘as sako, kad nereikia būti dideliu genijumi, jog suprastum, kad „Google“ rūpi nelegalus turinys. Kompanija turi „Play Store“ parduotuvę, kurioje galima įsigyti legalaus turinio, tad jai rūpi piratavimas. Visgi trinti tinklapius iš paieškos „Google“ atsisako griežtai.

„Google“ ir taip taiko apribojimus. Gigantas su „piratavimu“ susijusius terminus jau išėmė iš savo paslaugų „Instant“ bei „Suggest“, o vėliau pradėjo mažinti svetainių reitingus pagal DMCA prašymus. Nepaisant visko, „Google“ turi savo filosofija - portalai paieškoje turi būti matomi.

„Pramogų industrija norėtų, kad mes paveiktume svetaines ir jas, tiesiogine to žodžio prasme, ištrintumėme, bet tai akivaizdžiai kertasi su mūsų filosofija.“, - sakė E. Schmidt‘as. „Galiu patikinti, kad tai tikrai neatsitiks artimiausiu metu, arba bent jau sąmoningai iš mūsų pusės.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: