Dešimtmečio pabaigoje Google gali neblogai uždirbti iš autonominių automobilių  (8)

Jau keletą dešimtmečių fantastinių filmų režisierių rodomos scenos apie automobilius, kurie važiuoja be žmogaus įsikišimo, po truputį tampa realybe. Šiuo metu galingiausi automobilių koncernai Volkswagen, Toyota, Mercedes-Benz ir Volvo bando autopiloto sistemas, agentūra DARPA kasmet rengia tokių bepiločių automobilių lenktynes, tuo tarpu JAV valstijos Kalifornija, Nevada ir Florida jau leidžia keliais riedėti automatikos valdomoms transporto priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš teisės aktų keitimo iniciatyvų nemažai prisidėjo ir Google, kuri taip pat turi savo „autopiloto“ projektą.

Portalas CNet, remdamasis analitikų iš kompanijos Piper Jaffray prognozėmis, praneša, kad šio dešimtmečio pabaigoje korporacija Google gali tapti vienu iš didžiausių autonominių automobilių rinkos žaidėjų – šios rinkos apimtis gali pasiekti $200 mlrd. Paieškos gigantas gali išleisti ne tik tokių transporto priemonių sudedamąsias dalis ir sistemas, tačiau savo technologijas licencijuoti ir automobilių industrijos dalyviams.

Ekspertų teigimu, automobilių automatinių valdymo sistemų naudojimas leis ne tik sumažinti avaringumą keliuose, tačiau ir sumažinti prastovas automobilių sudaromuose kamščiuose. Amerikiečių agentūra NHTSA, kuri atsakinga už saugumą keliuose, jau sukūrė automobilio automatinio valdymo proceso klasifikatorių – numatyti penki automatizacijos lygiai. JAV valdžia aiškiai suinteresuota būtinos infrastruktūros sukūrimu (tame tarpe ir reikiamos teisinės bazės), kuri leistų plėtoti pažangią technologiją.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (8)