Jei Playstation 4 kietą diską pakeistume SSD kaupikliu? (Video)  (2)

Kai kurie naujos kartos žaidimų konsolės Playstation 4 komponentai mažai kuo skiriasi nuo tų, kuriuos matome asmeniniuose kompiuteriuose. Pavyzdžiui, Sony įdiegė standartinį 2,5“ formato 500 GB talpos kietą diską – tokie paprastai naudojami nešiojamuose kompiuteriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, šiuo metu gana populiarūs SSD kaupikliai, kiek rečiau galima sutikti hibridinius kietus diskus. Pastarieji yra spartesni už įprastus HDD, taigi buvo nuspręsta patikrinti, kaip sparčiai žaidimai pasikrauna ir pasileidžia su SSD ir SSHD. Tam reikalui pasitelktas 256 GB talpos Samsung SSD ir 1 TB talpos Seagate SSDH su 8 GB talpos spartinančiąja NAND Flash atmintimi. Kaip ir buvo galima tikėtis, SSD kaupiklis pademonstravo geriausius rezultatus: konsolės operacinė sistema pasikraudavo apie 25 proc. sparčiau, kai kurie žaidimai pasikraudavo iki 53 proc. greičiau, nei su standartiniu HDD. Įdomu tai, kad hibridinis kaupiklis nuo SSD atsilikdavo visai nedaug – pasikrovimo spartos skirtumas sudarydavo keletą sekundžių.

Eksperimento autoriai padarė išvadą, kad pinigine prasme labiausiai apsimoka įdiegti hibridinį kietą diską. Taip pat keitimas į SSD apsimoka tik tuomet, jei konsolėje bus laikoma įdiegta tik keletas žaidimų. Kadangi žaidimai gali užimti iki 40 GB (ir daugiau), didelės talpos SSD kaupiklio kaina gali prilygti visos konsolės PS4 kainai, taigi toks keitimas tiktų tik entuziastams, kuriems reikia maksimalios spartos bet kokia kaina.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (2)