Pavyko nufotografuoti naują rusų naikintuvą "Sukhoi T-50" su Raudonosios jūros ryklio maskuote

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2013-12-02 14:06
Už kiek laiko pirmasis iš šių lėktuvų nukris? Priimu statymus
Arns 2013-12-02 14:46
aviacija lieka aviacija. Bent žinai kiek jau nukrito F-22?
Scrake 2013-12-02 15:17
Tai duok statistiką. Tu apskritai kažkoks Rusijos fanatikas, tavo komentarai dažniausiai nešališki, neverta tavim pasitikėt, tai duok statistiką geriau.
Aidas 2013-12-02 15:21
O tu kieno fanatikas? Kai Lietuva nors kokį lėktuvą pasigamins galėsime ir iš rusų pasijuokti.
KEKSAS 2013-12-02 15:25
Apatinėje nuotraukoje tikrai ne T-50, visiškai nepanašus į jį.Gal čia koks prototipas,kuris net nebuvo pagamintas.
Scrake 2013-12-02 15:26
Nu tu visiškai grybas, aš žiūriu objektyviai, lyginu su kitais gamintojais. Pagal tavo logiką tai mes išvis beveik apie nieką negalime kalbėti, nes esame lietuviai...
Kirtiklis 2013-12-02 15:37
Kai Lietuvai bus duotas toks biudžetas, tai ir pasigamins.
Arns 2013-12-02 15:38
Vienintelė vieta, kurioje rinkta sisteminga info kol kas tik wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_M ... -22_Raptor Bet internete pilna pavienių straipsnių, tad ar tai naujausia info nežinau, bet faktas jog jau 5-i nukritę, neskaitant net to fakto jog beveik du metus jie neskraidė dėl problemų, jau modernizuoti kartą (siekiant šalinti padarytas klaidas projektuojant ar gaminant)... Ne, aš ne fanatikas, aš tik esu prieš neteisybę. Kad jau deja dažniausiai stereotipais bandoma klaidinti visuomenę Rusijos klausimu, tenka dažniau jos pusėje būti. Tik tiek
andriulis 2013-12-02 15:42
Net analogov v mire. Daug kur svaisčioja jog šis lėktuvas geresnis ir už naujausius jav naikintuvus ir t.t., bet esmė yra tame, jog rusija šių lėktuvų turės tiktais keletą, nors iki ten kažkurių metų deklaruoja jog pakeis senąją techniką. Patys Rusai kalba apie tai, kaip jie bando vytis vakarus aviacijoje, bet šnipštas kol kas gaunasi. Kol šis lėktuvas pasieks karines bazes, tuomet daleiskim JAV jau nurašinės savo naujausius naikintuvus. Na kai rusai pagamina olimpinį deglą ir kuris kiekviename mieste užgęsta arba uždega sportininkui rankovę, visiem kyla klausimas, kaip jų lėktuvai gali skraidyti.
Vytax 2013-12-02 15:51
Tai vadinama . Pamenat Sukhoi SuperJet 100? Sugebėjo į pirmąjį parodomąjį skrydį susodinti potencialius šio lėktuvo pirkėjus ir juos visus užmušti nukritus šiam lėktuvui kažkokioje saloje. Šitaip susimauti šiais laikais retai kam pavyksta. Tad nereikia stebėtis kodėl iš Rusijos aviacijos šitaip šaipomasi. Reputacija tai toks dalykas kuris užsitarnaujamas per ilgus dešimtmečius.
Arns 2013-12-02 15:57
O kam jų reikia kelių šimtų? Pasimatuot kurio ilgesnis? Tiek JAV, tiek kitos sąjungininkės jau gailisi įkliuvusios į F-22 ir F-35 projektus, nes jų užsakyti milžiniški skaičiai, bet patys projektai vėluoja jau beveik dešimtmetis, daugybė eksploatacijos problemų (su F-22). Be to poreikis, atsiradus dronams, visiškai pasikeitė. 4-os kartos naikintuvai greitesni, skrenda ilgesnius atstumus, gabenasi galingesnius ir didesnius kiekius ginklų. 5-os bando konkuruoti mažesniu matomumu radaruose bei bandymu skristi kiek aukščiau. Ir viskas. Pvz F-22 dėl mažesnio pastebimumo neturi racijos, kad t.y jis negali atsakyti į jam perduodamas žinutes (kad jų neatsektu). Ar kad radarai neužfiksuotu, jis negali prisikabinti papildomų kuro bakų, gabenti didesnių raketų, kurios netilptų į specialius skyrius... Be to, F-22 į tarnybą priimti dar 1996 m. Kaip manai, kodėl jis nedalyvavo nė vienoje oficialioje operacijoje? Atsakymas paprastas, jo skrydžio valandos brangios, o dėl mažesnio ginklų kiekio, "oro policijos" vaidmuo kur kas sudėtingesnis. Jau nekalbant apie tai jog šio lėktuvo tikslas prasmukti pro radarus ir smogti į taikinį. Tačiau šiais laikais, modernias sistemas teturi kelios valstybės, o kitos gyvena dar Vietnamo karo laikais. Tad 5-os kartos naikintuvai būtu naudingi tik didžiųjų valstybių kare. Tad ar reikia jų po kelis šimtus, kad džiunglėse ar dykumose kovotumei su priešais, ar nuskristum ir sunaikintumei kelis įžūlius tankus?
Iko 2013-12-02 16:06
Manau jiem nusišikt ant sudarytos reputacijos prieš lietuvių interneto lankytojus. T-50 atrodo tikrai gerai ir lyginant charakteristikas su jų didžiausiu konkurentu F-22, T50 atrodo geriau. Žinoma tikriausiai jie turės mažiau vienetų negu JAV, bet Rusija puikiai demonstruoja, kad tiek aviacijos ir oro ginybos srityse yra viena iš lyderių. Gaila, kad kitos sritys atsilieka.
sigitas69s 2013-12-02 16:34
Matosi, kad "tarybinėje" armijoje neteko tarnauti. Butum patarnavęs- tai nesamoniu nerašytum. Didelis "ŠUDAS" ta visa rusiška techniką. Pas juos puikiai atrodo vienetiniai ekzemplioriai, o kai pradeda gaminti masiškai- gaunasi eilinis "šippotrebas". Ir dar, vienas atitarnavęs karininkas pasakojo, kad technika visai gal ir nieko būtų jei kareiviai, o ypač karininkai mokėju ja naudotis.
Iko 2013-12-02 16:47
Tavo tiesa, netarnavau ir manau, kad tai geras dalykas. Šiaip ar taip, man ir nereikia tokios patirties, kad palyginčiau charakteristikas apie kurias aš ir kalbėjau. Ir, kad T-50 yra geresnis nėra nesamonė, tai faktas kurį gali pats patikrtinti žiūrėdamas į skaičius. Deja, bet aš visiškai nekreipiu dėmesio į nepagrįstas nuomones ar gandus. Man taip pat visiškai neįdomi tavo ar tavo draugų patirtis sovietų kariuomenėje. Mano komentaras kalba apie s400, MIM-104 Patriot ir F-22, T50 techninių duomenų palyginimus.
manas 2013-12-02 16:49
Tiesiog grazuolis, ankstesnis variantas per daug futuristiskai atrode
deivec 2013-12-02 17:57
Lietuvoje nera tiek proto kad tokius dalykus suprojektuotu ir pagamintu.... Lietuviu protas mutavo kaip tik "prasisukti"
Evil Goku 2013-12-02 18:51
Tai pagal projekto techninius duomenis, ir Rygos Maxima turėjo atlaikyti... Nesakau, kad T50 prastesnis už F-22, bet pasitikėti vien skaičiais
Arns 2013-12-02 19:07
Niekas kitaip ir nesugeba palyginti. Visi, pradedant civilius baigiant generolais, pagal panašius duomenis, sprendžia kas ir kaip. O eksploatacija su laiku parodo ar gerai viskas buvo suplanuota. Istorija rodo, kad kartais ne skaičiai nulemia ar projektas pasiteisina ar turi būti kuo skubiau nurašomas.
enternald 2013-12-02 20:28
Tai kad jau vienas krito: http://www.flightglobal.com/blogs/the-d ... t-at-maks/ Ir T-50 panašu kad neisis taip sklandžiai kaip rusai nori, indai užtruks jiem gamindami lėktuvą: http://www.ainonline.com/aviation-news/ ... -two-years Techniniai duomenys svarbu, bet reikia prisiminti, kad tai skirtingi lėktuvai, kovojantis kitokioje geografijoje, kitokiomis doktrinomis prieš kitokius bombonešius, taikinius iš skirtingų paleidimų metodų su skirtingu palaikymu. Vakarų lėktuvai (ne tik JAV) yra dažnai lėtesni ant popieriaus, ne visados manevringi tačiau turintys didesnį šaudymo atstumą, universalesni, turį tarpusavio koordinavimo sistemas, gali pasinaudoti geresniais awacs lėktuvai ir laivyno palaikymu, mažesni radaro atvaizdai, lengvesni. Tuo tarpų Rusija turi dvi atskiras oro pajėgas, kurios šaltojo karo metu buvo net labiau specializuotos puolimui ir gynybai. Gynybai reikėjo greitų nemanevringų milžiniškų lėktuvų kurie medžiojo bombonešius ir kitus lėktuvus atsišaudydami ir atsitraukdami, kai specializuoti naikintuvai stengėsi priartėti prie artimo atstumo ir stengtis manevruoti. Nors pokyčių dėka nuo Thunderchief, F-4, English Electrical Lightning -> F-15, F-16, Tornado ir Su-21, Mig-21, Su-25 -> MIG-29, Su-27 skirtumai sumažėjo, bet jie išlieka iki dabar ir išliks net su T-50 (Canard'ai neprideda nematomumo, bet užtat padeda dodgefight'e). Tiesiog tai skirtingi daiktai evoliucionavę vieni prieš kitus. Thunderchief, Starfighter trukdo MIG-21, atsirado F-4. MIG-25 buvo sukurti užpulti naujus bombonešius, taip pat pabėgti nuo naikintuvų. Atsirado programos geresniem radaram ir naujos strategijos palaikant bombonešius kuriems tiko F-15, F-16. Rusai turėjo krūva interceptorių ir senų naikintuvų, kurie visiškai bejėgiai prieš F-15 ir F-16 (Izraelio karai ta įrodė). Kaip atsakas, bet pritaikytas savo stiliui buvo Mig-29 ir Su-27. Skirtingi lėktuvai, skirtingi stiliai, skirtingos konfigūracijos skrydžiui.
enternald 2013-12-02 20:30
PS. gausiu baną už tai, bet nekreipkit dėmesį į arns jis yra rusofilinis nuop**a, ne pirmą kartą įrodo.