„Formula-E“ čempionatas – alternatyva F-1, sulaukianti vis didesnio turtuolių dėmesio (Video)  (11)

Atrodo, kad 2014 – aisias startuosiančios elektromobilių lenktynės „Formula-E“ įtraukia vis daugiau turtuolių. Prieš keletą dienų apie savo planus remti elektrinių automobilių lenktynių komandą pranešė milijardierius seras Richardas Bransonas, o dabar tą patį padarė ir aktorius Leonardo DiCaprio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

L. DiCaprio – prisiekęs „švarios“ energijos šalininkas


Monake įsikūrusi „Venturi Grand Prix“ paskelbė apie savo dalyvavimą 2014-aisiais debiutuosiančiame elektromobilių čempionate „Formula-E“, kuris prasidės rugsėjį. Pagrindinis komandos rėmėjas – aktorius ir milijonierius Leonardo DiCaprio. Beje, jis žinomas „žaliųjų“ technologijų šalininkas, vienas žymiausių žmonių, vairuojančių „Toyota Prius“ bei „Fisker“ gamyklos akcininkas.

„Mūsų planetos ateitis priklauso nuo mūsų galimybių naudoti efektyvią ir švarią energiją. Elektromobiliai yra viena tų sričių, kuri gali prisidėti prie viso pasaulio gerovės. „Venturi“ parodė, kad gali suburti elektromobilių lenktynių komandą, todėl aš esu laimingas būdamas šių pastangų dalimi“, – sakė L. DiCaprio.

Elektrinį variklį jau turi


Kol kas „Venturi Grand Prix“ neatskleidžia kokiu automobiliu varžysis elektromobilių čempionate. Daugiau detalių žadama pateikti vėliau, tačiau manoma, kad gamintojas čempionatui pritaikys jau sukurtą savo variklį ir kažko naujo neišradinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (11)