Ekspertas: „Microsoft“ sumokėtų „Samsung“ milijardą už telefonus su „Windows Phone“  (7)

Bendrovės „Mobile Research Group“ ekspertas Eldaras Murtazinas pranešė, kad, jo žiniomis, šiuo metu bendrovės „Microsoft“ ir „Samsung“ veda derybas dėl galimos „Samsung“ išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Windows Phone“ gamybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperto teigimu, „Microsoft“ mainais gali pasiūlyti „Samsung“ 1 milijardą JAV dolerių. Iki šiol apie 90 proc. visų išmaniųjų telefonų su šia operacine sistema pasaulinei rinkai tiekia bendrovė „Nokia“. Jos mobiliųjų įrenginių gamybos verslas netrukus bus perimtas „Microsoft“.

Apžvalgininkai pastebi, kad tada „Microsoft“ liks praktiškai vienintelė tokio tipo telefonų gamintoja, kuri techninės pažangos požiūriu turės konkuruoti pati su savimi.

Neseniai pasirodė žinių, kad „Microsoft“ veda derybas su išmaniųjų telefonų gamintoja HTC dėl to, kad „Windows Phone“ nemokamai būtų įtraukta į Taivano bendrovės gaminamus išmaniuosius kaip antroji operacinė sistema.

Taip pat, pasak informuotų šaltinių, „Microsoft“ svarsto galimybę telefonų ir planšečių gamintojams nemokamai suteikti teisę diegti į savo įrenginius „Windows Phone“ OS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: