Western Digital nutraukia PATA kietų diskų gamybą  (0)

Kompanija Western Digital (WD) oficialiai informavo savo partnerius, jog nutraukia kietų diskų su PATA (IDE) sąsaja gamybą. Ši sąsaja laikoma morališkai pasenusia, o ja jau kuris laikas yra sėkmingai pakeitusi SATA jungtis. Gamintojas PATA duomenų kaupikliais nebeprekiaus nuo 2013 m. gruodžio 29 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu naujausiais PATA modeliais reikia laikyti Western Digital išleistą Caviar seriją, kuri atnaujinta šių metų gegužės mėnesį. Tarp dabar sutinkamų modelių galima sutikti WD800AAJB (80 GB), WD1600AAJB (160 GB), WD2500AAJB (250 GB), WD3200AAJB (320 GB), WD4000AAJB (400 GB) ir WD5000AAJB (500 GB). Po gruodžio 29 d. gamintojas suteiks tik garantinį aptarnavimą.

PATA sąsaja buvo kietų diskų ir optinių diskų įrenginių standartu praktiškai kelis dešimtmečius. Prieš daugiau nei dešimt metų duomenų kaupiklių gamintojai ryžosi keisti esamą padėti – taip atsirado standartas SATA (Serial ATA). Po jo pasirodymo ilgai tarnavęs IDE standartas pervadintas į PATA (Parallel ATA).

Nežiūrint į tai, kad PATA kieti diskai negali prilygti savo produktyvumo lygiu ir funkcionalumu dabartiniams SATA sprendimams, jie vis dar sutinkami prekyboje. Negana to, galima rasti netgi 2,5“ formato SSD kaupiklių su IDE sąsaja (pavyzdžiui, tokių turi kompanija Transcend), kurie skirti senų sistemų duomenų kaupiklių posistemės paspartinimui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: