Pristatytas ypač pigus 3D spausdintuvas (Video)  (1)

Bendrovė „XYZprinting“ pranešė balandžio mėnesį pateiksianti rinkai nebrangų 3D spausdintuvą „Da Vinci 1.0“, kuris kainuos 500 JAV dol. (apie 1268 Lt). Šis įrenginys buvo pristatytas Las Vegase vykusioje parodoje „CES 2014“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors erdvinio spausdinimo technologija pastaraisiais metais demonstruoja daugybę sėkmingo naudojimo pačiose įvairiausiose srityse galimybių, 3D spausdintuvų paklausa yra palyginti maža. Pirkėjus baido didelės jų kainos ir... nepraktiškumas: daugelio 3D spausdintuvų praktinio pritaikymo buityje galimybės yra mažos.

„XYZprinting“ bandys vienu šūviu nušauti du zuikius: „Da Vinci 1.0“ yra nebrangus ir gali spausdinti pačių įvairiausių praktiniam naudojimui skirtų daiktų 3D modelius. Šis spausdintuvas spausdina tik viena tūta ir gali gaminti vienspalvius objektus. Jei būtų galima pasinaudoti analogija su pirmaisiais nebrangiais lazeriniais spausdintuvais, tai reikėtų konstatuoti, kad spausdinimas vien tik juodais dažais nesutrukdė jiems išpopuliarėti.

„Da Vinci 1.0“ spausdina ABS plastiku, spausdinimo greitis siekia iki 150 mm per sekundę, 3D modelių tikslumas - iki 300 mikronų. Tiesa, reikia atkreipti dėmesį, kad šis spausdintuvas naudoja tik firmines plastiko kasetes, o tai apriboja galimybes įsigyti spausdinimui būtinų medžiagų iš kitų tiekėjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(3)

Komentarai (1)