Apple bando užpatentuoti mobilius mokėjimus  (1)

Kompanija Apple, nors ir nusileidžia pagal patentinių paraiškų skaičių kompanijai Samsung, ir toliau išlieka tarp šios srities lyderių. JAV Patentų ir prekinių ženklų organizacijos (USPTO) duomenų bazėje ekspertai aptiko dar vieną įdomią paraišką, kuri buvo paduota 2012 m. rugsėjo mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joje aprašomas metodas, numatantis mokėjimų atlikimą, naudojant mobilius įrenginius (išmaniuosius telefonus ir ne tik).

Kaip visuomet, patentinė paraiška gavo gana ilgą pavadinimą – „Mokėjimo duomenų siuntimo metodas, naudojant įvairias radijo dažnių sąsajas bei neatskleidžiant vartotojo duomenų“.

Apple pateiktas patento aprašymas numato, kad mobilūs įrenginiai sukuria saugų susijungimą su prekybiniu automatu per vieną iš bevielės sąsajos radijo dažnių, o vėliau automatas nustato apsaugotą sujungimą darbui su finansinių duomenų pavedimais, tik šį kartą naudojant kitą radijo dažnį.

Iš patento aprašymo galima suprasti, kad ryšys tarp mobilių įrenginių ir prekybinio automato gali būti nustatytas, pavyzdžiui, per NFC prisilietus, tuo tarpu prekybinio automato ir finansinių operacijų apdorojimo sistemos – per Wi-Fi arba Bluetooth.

Duomenų apsaugojimui naudojamas šifravimas, pasitelkiant taip vadinamą „bendrą paslaptį“, kuri žinoma tiek perkančiam mobiliam įrenginiui, tiek ir serveriui.

Kaip ir anksčiau, pastarosios patentinės paraiškos padavimas dar nereiškia, kad ji bus užregistruota ir patvirtinta kaip naujas kompanijos Apple patentas. Juo labiau, kad aprašoma technologija rinkoje naudojama žymiai anksčiau, nei ši kompanijos iš Kupertino patentinė paraiška.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)