Video, kuris sukuria skrydžio reaktyviniu lėktuvu efektą (Video)  (5)

Reaktyvinio lėktuvo Typhoon kabinoje nufilmuotas šiek tiek pykinimą keliantis, tačiau išties nuostabus vaizdo įrašas leidžia pajusti, ką reiškia skristi viršgarsiniu naikintuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šešių minučių trukmės virtualios kelionės metu, pilotas demonstruoja apsivertimą aukštyn kojomis skriedamas Lake District ir Velso slėniais 76-12.000 metrų aukštyje.

Kelionę nufilmavo Metropolis Entertainment įmonė, kuriai priklauso šis simuliatorius. Lėktuvas vaizdo klipe yra pilotuojamas skrydžių leitenanto Jamie Norris, kuris vaizdo pradžioje taip pat pateikia trumpą įvadą.

Dvivietis Typhoon reaktyvinis naikintuvas priklauso Koningsbio 29 eskadrilės Karališkosioms oro pajėgoms. Vaizdo įrašo metu pilotas pakyla daugiau kaip 12 kilometrų prieš nusileidimą į 76 metrų aukštį. Tuo metu žiūrovai gali apžiūrėti Velso bei nuostabaus Lake District nacionalinio parko apylinkes. Galiausiai seka dar keli manevrai ir nusileidimas Linkolnšyro grafystės oro uoste.

Dviejų variklių Typhoon suprojektavo ir pagamino trijų kompanijų “BAE Systems“, „Airbus Group“ ir „Alenia Aermacchi“ konsorciumas. Orlaivio kūrimas prasidėjo 1983 metais, o pirmąjį skrydį jo prototipas atliko 1994 metų kovą. Tuomet vadintas Eurofighter oficialiai pervadintas į Typhoon 1998 metais. Lėktuvo ilgis yra daugiau nei 15 metrų, o aukštis daugiau nei 5 metrai, sparnai siekia 11 metrų ilgį. Naikintuvas gali išvystyti 2 machų greitį aukštyje ir 1,25 machų greitį jūros lygyje.

Kaip teigė Metropolis Entertainment atstovas, šis vaizdo įrašas leidžia jums pasijusti galinės sėdynės keleiviu ir pasimėgauti nuostabiais vaizdai. Stulbinantis greitis, staigūs posūkiai – visa tai leidžia pajusti šios mašinos jėgą.

Šiuo metu vaizdo įrašas yra eksponuojamas muziejuje kaip RAF Typhoon Simulator demonstracijos dalis. Čia taip pat yra Red Arrows 3D ir Fly 360 reaktyvinių lėktuvų stimuliatoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(49)
(0)
(5)

Komentarai (5)