Nardymo sparnai – skrosk vandenį lyg delfinas! (Video)  (0)

Dažnas nardymo entuziastas pasvajoja tarp koralinių rifų judėti it žuvis, tačiau dažniausiai tai sekasi ne taip gerai ir greitai kaip tikimasi. Norvegas plaukiojimo fanatikas rado naują būdą, kaip į gelmes panerti grakščiai bei manevringai lyg delfinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Simon Sivertsen sukūrė sumanų įrenginį, kuris susideda iš dviejų, atskirai valdomų, sparnų ir stipriausio pasaulyje lyno (Dyneema rope) pritvirtinto prie laivo. Jam pajudėjus Subwing įrenginys traukia narą paskui save po vandeniu, suteikdamas galimybę daryti apsivertimus, užsisukimus bei kitus akrobatinius triukus. Įsikibus šių sparnų, žmogus gali būti traukiamas nuo 2 iki 4 mazgų greičiu (tiek pasiekia nedidelio galingumo valčių varikliai).

Tokiam „skrydžiu“ po vandeniu reikalingas gilus kvėpavimas, bet Subwing naudotojai sparnų pagalba gali išnirti įkvėpimui ir vėl panirti kai tik panori. Dėl tam tikro troso pritvirtinimo prie pagrindinės įrenginio dalies, tarp naro ir jį velkančiojo plieninio lyno susikuria jėgos balansas. Tai padeda sumažinti energijos, reikalingos valdyti prietaisą, sąnaudas, kas padeda neriančiajam ilgiau sulaikyti kvėpavimą. Pradedantieji po vandeniu dažniausiai praleidžia 10-15 sekundžių vienu panėrimu į trijų metrų gylį, tačiau turintys daugiau praktikos kur kas ilgiau ir giliau.

Anglies pluošto sparnai, kurių vidus pripildytas putplasčio medžiagos, traukiami be žmogaus, plūduriuoja vandens paviršiuje. Abi šio įrenginio dalis jungia lanksti jungtis, kuri suteikia galimybę lengvai manevruoti tiek vertikalia, tiek horizontalia kryptimis.

Prietaiso kaina siekia nuo 490 iki 895 JAV dolerių. Prie jo taip pat gali būti pritvirtinti priedai: apšvietimo sistema, leidžianti matyti net tamsiausiuose vandenyse, ar GoPro kamera, fiksuojanti visus naro patyrimus.

(22)
(0)
(1)

Komentarai (0)