Sukurtas fizinis interneto žemėlapis, kuriame dominuoja 3 žemynai  (7)

Iš pirmo žvilgsnio tai – senovinis pasaulio žemėlapis. Vis dėlto šis nuostabus atlasas žymi ne fizinio, o virtualaus internetinio pasaulio kontūrus, kuriuose didžiausius žemynus, salas ir valstybes atstoja didžiausios interneto svetainės, naršyklės ir pan.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto žemėlapio autorius, slovakų menininkas Martinas Vargicas teigia, kad jis sudarytas remiantis ikoniškaisiais "National Geographic" pasaulio žemėlapiais, tik paskanintas moderniais akcentais. Menininkas pripažino, kad žemėlapyje pažymėjo tik stambiausius internetinius projektus. "Kadangi interneto tyrai neaprėpiami, žemėlapyje matyti tik labai maža dalis jo turinio pavadinimų, - paaiškino M. Vargicas. – Priešingu atveju, jis būtų tapęs neįskaitomas ir gal net nenubraižomas per vieno žmogaus gyvenimą." Geografinio eksperimento autorius tikisi tobulinti savo darbą ir papildyti jį daugiau svetainių. "Žemėlapius kurti pradėjau prieš maždaug 2,5 metų – jis greitai tapo pagrindiniu laisvalaikio užsiėmimu, - pripažįsta M. Vargicas. – Tai buvo mano hobis, ir tebėra hobis, nors netrukus spausdintas savo žemėlapių kopijas pradėsiu pardavinėti "Amazon.com". Sukurti šį žemėlapį mane įkvėpė dar 2010 m. "xkcd" sukurtas internero žemėlapis: jame kaip valstybės ir regionai buvo pažymėti populiariausi socialiniai tinklai."
Didžiąją dalį savojo žemėlapio slovakas kūrė programa "Photoshop".

"Šioje išklotinėje vaizduojamas interneto žemėlapis, kuriame vaizduojami populiariausi socialiniai tinklai, populiariausios interneto naršyklės, pasaulinio interneto skvarba, populiariausių interneto svetainių 500-ukas pagal "Alexa", stambiausios programinės įrangos bendrovės ir daug kitų dalykų, - vardija žemėlapio sudarytojas. – Dažniausiai prie žemėlapio dirbdavau anksti rytais. Galiu patikinti, kad procesas man labai patiko. Dabar kuriu naujas, detalesnes žemėlapio versijas."

Didelės rezoliucijos interneto žemėlapio versiją rasite čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (7)