Net Applications: sausį Windows XP rinkos dalis netikėtai padidėjo  (9)

Eiline statistika apie asmeniniams kompiuteriams skirtų operacinių sistemų rinkos dalis pasidalino kompanijos Net Applications analitikai. Be netikėtumų neapsieita: Windows XP rinkos dalis per sausio mėnesį ne tik kad nesumažėjo, tačiau ir padidėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų balandžio 8 d. turinti išeiti į užtarnautą poilsį platforma, panašu, net neketina to daryti. Sausį ji užėmė 29,23% rinkos, o tai yra 0,25% daugiau, nei prieš mėnesį. Kompanijai Microsoft tokia įvykių eiga, matyt, yra kiek netikėta, kadangi 2013 m. gruodžio mėnesį Windows XP rinkos dalis sumažėjo 2,2%. Atitinkamai dabar 13 metų senumo operacinė sistema vis dar yra įdiegta į kiek mažiau nei trečdalį asmeninių kompiuterių. Microsoft nepavargsta įspėti Windows XP vartotojus, kad po operacinės sistemos palaikymo pabaigos kompiuteriai taps pažeidžiami išorinių grėsmių. Kompanija prognozuoja, kad po balandžio mėnesio sėkmingų atakų prieš Windows XP padaugės maždaug 66%. Gautų duomenų pagrindu puslapis Computerworld pateikė prognozę, kad iki šių metų balandžio mėnesio Windows XP dalis sudarys apie 27%, tuo tarpu 2014 m. pabaigoje – apie 20%.

Net Applications sausio statistika kompanijai Microsoft turi ir gerų naujienų: Windows 8.1 yra populiaresnė, nei Windows Vista. Jų rodikliai dabar sudaro atitinkamai 3,95% (+0,35%) ir 3,3% (-0,31%).

Dabar bendra Windows 8/8.1 rinkos dalis siekia 10,58%. Tai yra daugiau nei dvigubai mažiau, nei Windows 7 turėjo, praėjus 15 mėnesių po šios operacinės sistemos debiuto – 25%. 2014 m. sausį Windows 7 užėmė 47,49% rinkos, arba 0,03% mažiau, nei gruodį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (9)