Sony atsisako stacionarių Windows versijų, svarsto apie Windows Phone  (0)

Visai neseniai paaiškėjo, kad kompanija Sony pardavė savo asmeninių kompiuterių verslą. Tie, kurie domisi PC rinka, tai neturėtų tapti siurprizu; juo labiau, kad daugelis gamintojų labai sumažino nešiojamų kompiuterių gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog Japonijos technologijų bendrovė „Sony“ mano, kad jos finansinių 2013 metų, kurie baigsis kovo 31 d., ataskaitose bus ryškūs įmonės patirti nuostoliai. Šie per visus metus gali pasiekti 1,08 mlrd. JAV dolerių, nors ankstesnės „Sony“ prognozės rodė galimą 295,36 mln. JAV dolerių pelną. Apie tai praneša BBC.

Todėl kompanija pranešė parduosianti savo finansinių sunkumų patiriantį „Vaio PC“ padalinį. Naujuoju savininku taps japonų investicinis fondas „Japan Industrial Partners“. „VAIO“ kompiuterių pardavimais Sony neužsiims jau nuo šių metų vasaros. Dalis darbuotojų pereis į naują kompaniją, taip pat kitus Sony padalinius, dalis bus išleista į pensiją.

Japonų gamintojui oficialiai paviešinus savo planus, žurnalistams logiškai kilo klausimas, kaip bus su Microsoft operacinių sistemų naudojimu. Žurnalistai, susitikę su Sony generaliniu direktoriumi Kazuo Hirai, paprašė kompanijos požiūrį į OS Windows.

Kalbėdamas apie stacionarias Windows operacines sistemas, į šį klausimą atsakyta jau galutinai: kompanija Sony taria „sudie“ Microsoft stacionarioms programinėms platformoms. Akivaizdu, kad sistemas su Windows 8 (ir naujesnėmis OS) gamins nauja kompanija, kuri paveldėjo Sony kompiuterių verslą, bet šiuo atveju reikėtų kreiptis jau į naujus vadovus.

Savo ruožtu, Sony generalinis direktorius neatmetė galimybės, kad bus išleistas išmanusis telefonas su Microsoft mobilia operacine sistema Windows Phone 8 arba naujesne jos versija. Jo teigimu, Sony svarsto galimybę išleisti išmaniųjų telefonų su kitomis kompanijos Microsoft operacinėmis sistemomis. Nuo kitų komentarų šiuo klausimu Kazuo Hirai susilaikė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)