Pirmą kartą istorijoje Apple ekosistema aplenkė Microsoft Windows  (2)

Kompanijų Apple ir Microsoft konkurencija tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį ir kol kas šių kompanijų status quo padėtis buvo stabili - Apple nusigriebdavo išskirtinio produkto norinčių pirkėjų grietinėlę ir susižerdavo solidų pelną, o Microsoft atiteko visa likusi rinka ir milijardai vartotojų. Pavyti ir aplenkti Microsoft pagal parduodamos produkcijos kiekį dar visai neseniai kompanijai Apple buvo neįveikiamas uždavinys. Jei tik toks tikslas iš vis jai rūpėjo. Tačiau paskutiniai ketvirčių duomenys rodo, jog bent simboline prasme Microsoft kompanija pavyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias tyrimas, kurį atliko analitikas Benedict Evans, byloja apie tai, kad kompanija Apple per šventinių išpardavimų laikotarpį pardavė daugiau įrenginių, nei visi asmeninių kompiuterių su operacine sistema Windows gamintojai kartu paėmus. Jei tikėti šiais duomenimis, taip įvyko pirmą kartą, rašo puslapis MacRumors.

Kompanija Apple gana ilgą laiką kalbėjo, jog kada nors planšetinių kompiuterių rinka aplenks asmeninių kompiuterių segmentą. Jei prie planšetinių kompiuterių pridėtume ir išmaniuosius telefonus, tai vien tik iOS ekosistema (neatsižvelgiant į Mac kompiuterius) jau viršijo visų stacionarių ir nešiojamų kompiuterių gamintojų pasiekimus kartu paėmus.

Kiek toks palyginimas korektiškas - visgi išmanieji telefonai tai ne kompiuteriai - jau kitas klausimas, bet įvykis šių kompanijų konkurencinėje kovoje iš ties neeilinis ir vertas atskiro paminėjimo. Prie to pačio galima prisiminti, jog ir Mac kompiuterių pardavimai kompanijai Apple sekasi labai neblogai - apie tai jau rašėme šioje naujienoje.

Tikėtina, kad visa tai galima taikyti ne tik apie kiekybinius pardavimus, bet ir apie gautas pajamas – juk Mac, iPhone ir iPad vidutinė kaina visuomet viršijo vidutinę asmeninio kompiuterio kainą. Analitikų teigimu, vidutinė vieno Apple produkto kaina JAV praėjusiame ketvirtyje sudarė $584.

Nors kaina atrodo santykinai nedidelė, tačiau tai vidurkis iš pigiausių bei daugiausiai parduodamų ir brangiausių, bet rečiau perkamų produktų. Pavyzdžiui, palyginus iš tolesnių lietuviškų elektroninių parduotuvių paimtas kainas matyti, jog „iPad“ kainuoja nuo 1000 Lt iki 2100 Lt, o pigiausių „Mac“ kompiuterių „Mac mini“ kaina prasideda nuo 2200 Lt. Ką jau kalbėti apie „MacBook Pro“, kurie kainuoja nuo 4200 Lt iki 6300 Lt ar „MacBook Air“, kainuojančius nuo 3500 Lt iki 4600 Lt. 

Tačiau šis kainos vidurkis vis tiek yra didesnis nei Windows ekosistemos dalyvių atveju. Remiantis 2013 m. III ketvirčio duomenimis (vėlesni skaičiai analitikų kol kas nepagarsinti), vidutinė asmeninio kompiuterio kaina sudarė $544. Tokiu būdu, kompanija Apple ne tik parduoda daugiau įrenginių, nei visa tradicinių kompiuterių rinka, tačiau gauna dar ir daugiau pinigų, nei kiti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: