Samsung ir LG užleidžia savo pozicijas kompanijai ASUS  (0)

Kompanija ASUS tikisi, kad jos dalis nešiojamų kompiuterių rinkoje augs ir IV ketvirtyje šis taivaniečių gamintojas trečiu pagal dydį pasaulyje, praneša puslapis DigiTimes, remdamasis ASUS generalinio direktoriaus Jerry Shen žodžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Optimistinis nusiteikimas susijęs su tuo, jog kai kurie mobilių kompiuterių gamintojai sumažino savo įtaką rinkoje (pavyzdžiui, Samsung ir LG) arba apskritai iš jos pasitraukė (japonų kompanija Sony).

Artimiausi ASUS planai numato, jog gegužės arba birželio mėnesį bus išleistas 11,6“ hibridinis kompiuteris T200, tuo tarpu bendradarbiavimas su Google leis vartotojams pasiūlyti Chromebook modelius C200 ir C300, o tai įvyks pavasario pirmoje pusėje.

Pavasarį turėtume pamatyti 8“ ekraną gausiantį planšetinį kompiuterį Nexus 8 ir išmaniųjų telefonų ZenFone seriją, o šių pardavimų pagrindinėmis rinkomis taps Pietryčių Azija, Europa, Kinija, Rusija ir Taivanas. Iš viso per 2014 m. kompanija ASUS ketina realizuoti 10 mln. išmaniųjų telefonų.

Įdomu tai, kad didžiąją dalį ASUS pajamų (apie 60 proc.) uždirba nešiojami kompiuteriai (galite peržiūrėti Lietuvoje prieinamą ASUS nešiojamų kompiuterių asortimentą) ir hibridiniai įrenginiai (ASUS hibridiniai kompiuteriai), tuo tarpu 17 proc. tenka planšetiniams kompiuteriams (ASUS planšetiniai kompiuteriai). Dar 12 proc. pajamų kompanija gauna iš motininių plokščių, 11 proc. tenka kitoms kategorijoms. Kalbant apie regionus, 38 proc. pajamų uždirba Europa, 36 proc. – Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas, 26 proc. – Šiaurės ir Lotynų Amerika.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)