"Laukiniai vakarai" internete jau baigėsi?  (0)

Internetas nepripažįsta sienų, taigi būtų logiška manyti, kad Pasaulinio Voratinklio vartotojai nebijo tiesiai pasakyti savo nuomonę virtualioje erdvėje. Tačiau jei tikėti kompanijos Ericsson ConsumerLab atlikta apklausa, taip nėra. 68% vartotojų baiminasi laisvai išsakyti tai, apie ką galvoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apklausa buvo atlikta tarp JAV, Meksikos, Švedijos, Egipto, Pakistano ir Tailando gyventojų. Išsklaidytas dar vienas mitas apie tai, kad visi Internete – ne tie, kuo jie yra realiame gyvenime. Pasirodė, kad 89% vartotojų nemeluoja ir nurodo apie save realius duomenis, kai registruojamasi įvairiuose puslapiuose.

Daugiau nei pusė apklaustųjų (59%) išreiškė susirūpinimą tuo, jog jų asmeninius duomenis gali sužinoti trečios šalys. Stipri ir baimė, kad konfidencialūs duomenys, kurie perduodami Internetu, gali būti perimti: dėl to jaudinasi 56% respondentų. 10% apklaustųjų įsitikinę, kad saugumo problemos Internete jų nepalies.

Savo ruožtu, 81% nesinaudoja slapyvardžiais socialiniuose tinkluose ir forumuose. Įdomu tai, kad 48% apklaustųjų yra pasiruošę pakeisti savo elgesį Internete, jei jų privatūs duomenys atsidurs trečių šalių rankose. 39% ketina sumažinti savo aktyvumą Internete, jei paaiškėtų, kad juos seka bankai arba specialiosios tarnybos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)