Krašto apsaugos ministro atkirtis ekspertams: ne eiliniam atsargos majorui spręsti, kokių ginklų Lietuvai reikia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Trolisnr9 2014-03-18 15:04
Taip ir neatsake kam tie laivai reikalingi. Susidaro ispudis is jo atsakymo, jus cia nk nesuprantat eikit n.x. Pala pala mes esam lietuvos pilieciai ir is musu pinigu cia viska perkate, jus mums atsakingi, atsakyti visus klausimus, kur ir kodel isleisti pinigai, tai kam tie du lauzai reikalingi plaukiojantis?, kurios rusai uz 1000km pastebetu ir susprogdintu. Pasipuikuosim pries europa kad turim karinius laivus, o realiai naudos is ju nulis.
ra2 2014-03-18 15:10
evaldosia 2014-03-18 15:33
va tai ir reikėtu visuomenei pasidomėti ar neturi specialiosios komisijos (kuri atsakinga už karinius pirkimus)giminės neteisėtų pajamų.ne tik vakarų,bet ir rytų pasaulyje kariniai pirkimai susietį su pakišomis nes tam yra sąlygos.
Trolisnr9 2014-03-18 16:18
Jo visiskai sutinku, staiga vadovybes gimines prisistato vilu ir prisiperka automobiliu ir tt. O kaltininkai rekauja nekiskit nosies kur jums nereik. TAI tegu tiesiai sviesiai paaiskina, kodel mums reikia tu laivu beverciu? Kai galejom vietoj ju apginkluot karius naujausia karine pries-tankine ir pries-lektuvine iranga.
immortallt 2014-03-18 16:23
Šaliai, kuri neturi rimto laivyno, o ir priešas labiausiai tikėtina ateis iš rytų, o ne vakarų, išminavimo laivai, kaip pagrindinė investicija tikrai ne pats logiškiausias žingsnis.
Simplicity 2014-03-18 16:49
Tai išminavimo laivai bus reikalingi kasdieniams darbams. Gi Baltijos jūroj pilna to gėrio, dar nuo WWII laikų... Ir išvis, kas Lietuvą puls? Rusai? Baltarusiai? Jei rusai puls, tai nei stingeriai, nei laivai ar priešlėktuvinė gynyba nepadės. Rusai Krymą pasiėmė nepaleidę nė vieno šūvio, lygiai tas pats ir su Baltijos šalimis būtų. Rusų karinis biudžetas— 90 milijardų USD, kai tuo tarpu Lietuvos biudžetas yra tik 15 milijardų USD, iš kurių kariniams reikalams tenka viso labo 500 milijonų. Va, ir perka tai, kuo galima mokymuose sudalyvauti ir civiliams pagelbėti, kai kur Klaipėdoj begilindami uostą sprogmenų ras, ar močiutė išėjusi iš namų pasiklys. Mano akimis, tokie pirkiniai didesnė vertybė už bet kokius stingerius.
Shanti 2014-03-18 17:01
Grynai tokia pati taktika buvo panaudota Kryme: Tik klausimas ar musiskiai is to pasimoke ar irgi zada taip lengvai praleist rusus, kai tie ateis. Tam ir reikalingi stingeriai, bei sustiprinta sargyba prie strateginiu objektu.
immortallt 2014-03-18 18:00
Tai pilnai būtų pakakę ir vieno išminavimo laivo
Katė 2014-03-18 19:36
Štai ekspertai.eu virš analogiško straipsnio įdėjo sarkastiškesnę ir gerokai taiklesnę antraštę: „Medicininį išsilavinimą turinčio Krašto apsaugos ministro atkirtis ekspertams: ne eiliniam atsargos majorui spręsti, kokių ginklų Lietuvai reikia“
Rukis 2014-03-18 20:36
Pritariu. Atsibodo jau tie šlipsuoti, nekompetentingi, susireikšminę, bet niekam nereikalingi politikai kareivinėse. Kvailai atrodo, kai LK vadovybė turi įrodinėt savo tiesą kvailiams iš ministerijos tam kad skirtų 2 centais daugiau finansavimo vieniems ar kitiems įsigijimams ar modernizacijoms. Palikim biurokratams popierių kalnus, o neleiskim prie ginklų. Dar sugalvos apžiot vamzdį ir iššaut...
Arns 2014-03-18 21:16
Taiklesnė mintis būtu tokia: ne ministras ar prezidentas įsako, kokią ginkluotę pirkti. Biurokratinis mechanizmas, kaip ir kitur, parengia planus, kurių įgyvendinimui (supraskim - pinigų išmušimui) bei viešam pakalbėjimui ir atstovauja politikai. Būtent kokia strategija, tokie ir pirkiniai. Kažkas jau pamiršo, jog paskutinė LT strategija buvo spec daliniai ir pagalba žmonėms, todėl pirkti keli brangūs džipai, nauji šaunamieji ginklai, optika, daugiau išminavimui laivai, gelbėjimo sraigtasparniai... P.S prieš Oleką buvusi ministrė, šiuo metu aktyviai kritikuojanti ir besidedanti didele karine žinove, irgi medikė. Taigi...
Ernestass 2014-03-18 22:22
Įtariu, kad ir Lietuvos kariuomenę reikia supurtyti. Rusijoje vyko kažkas panašaus, kai Putinas paskelbė netikėtą mobilizaciją, to pačio reikėtų ir Lietuvoje. Norint turėti kompetetingą kariuomenę, ją reikia nuolat laikyti aktyvią antraip ji lėtai degraduos. Tačiau bijau, kad to rezultatai bus siaubingi. Rezervas pasirodys esąs tik popieriuje, kariuomenei trūks praktiškai visko apginkluoti rezervininkus. Tikriausiai didžioji kariuomenės dalis nesugebės nusigauti iki reikiamos vietos, reikiamu metu. Žinoma, gal jūs ir nemastote taip pesimistiškai, tačiau aš nededu vilčių į kariuomenę, kuri dar niekados nekariavo. Iš arogantiškų pasisakymų straipsnyje bijau, kad kariuomenei vadovauja karjeristai, o ne kariškiai. Man nereikėtų eiti į forumus ieškoti atsakymų į straipsnyje užduotus klausimus. O pašnekovo atsakymai ne tik kad arogantiški, bet ir tušti. Tiek pat būtų buvę naudos ir interviu imti iš sienos.
DJ_LFS 2014-03-18 23:48
viena galiu pasakyti apie peteliškę - debilas
Arthuras 2014-03-19 00:22
Šįkart negaliu nesutikti. Išbandyti, patikrinti savo kariuomenę reikėtų. Kad pasimatytų realus vaizdas, o ne tik lozungas, kurį visur kartoja: "Nedidelė, bet labai kvalifikuota kariuomenė".
MZ 2014-03-19 10:29
Katras cia toks gudrus supurtyti visus rezervinikus? turbut pats net netarnavai ir sneki vejus arba neturi seimos ar gero darbo. As pats blyn atitarnavau toj nesamonej kaip priklauso dabar po 12metu bando i mokymus prisisaukti tai as juos visus siunciu kuo tolyn. ir dar 90 proc likusiu rezerviniku galvoja ta pati. Esme tame kad cia ahujiena diskriminacija. Pirma mano atlyginimas i rankas ~2keu o kompensuoja tik lietuvos vidurki apie 2KLT per laikotarpi taigi per 3 sav mokymus realus praradimas 5,5KLT niekas nekompensuos. Kita dalis darbas nu jei esu vadovas ant 40zmoniu tai ka man juos visus isvaryt nemokamu atostogu ar ka? (perteklinio personalo pavadavimui nelaikom!!) Toliau pilieciai nebaige 9klasiu isvis neimami nes yra per durni gauti ginkla, kita dalis "sveikatos" problemu tureje sauktiniai, dar viena grupe aukstuju studentai 90proc ju nebaige BKK ir i rezervom mokymus nesaukiami, dar po 200X paslikio tik profesionali kariuomene sauktiniu praktiskai nebuvo taigi ir rezervo kariu is to laikotarpio beveik nera. Va ir bando smaugti saziningus pilieciu grupe kuriai nepasiseke va cia ir DISKRIMINACIJA tiklsiau potenciali mesa patrankom. Mano planas prasidejus bet kokiems veiksmams nesti klumpes su seimyna is lietuvos vien del tokio dalbajob...ko poziurio kad yra parinkta grupe tapti patranku mesa.
Ernestass 2014-03-19 13:57
Ach, apie būtent tokį požiūrį ir kalbu! Tu šiuolaikiniam žmogui pasakyk kas iš tikrųjų yra karas ir jis apalps. Būtent dėl to aš ir manau, kad visos kariuomenės supurtymas yra būtinas norint bent kiek sau garantuoti jos kompetencija antraip teks susidurti su tokiais pasiaiškinimais kaip: "man darbas dabar"; "egzaminas"; "neapsimoka".
ra2 2014-03-19 15:04
Arthuras 2014-03-19 16:16
Taigi niekas nenusitaikęs į rezervo karius, o tik sako, jog statistika neteisinga ir valdžia ta statistika prisidengia. Štai ir problema.
MZ 2014-03-20 11:14
Tai ir akcentuoju savo poziuri i bendra gynybos problema per savo asmenine prizme (kas mane riboja, atgraso ir tuo paciu kitus tautiecius nuo dalyvavimo toje veikloje). Aiskus matematiskai pagrysti kriterija ir tiek. Realiom salygom pakovot nelabai galimybiu butu, nes jegos visiskai nelygios, nebent diversantu, teroristu ir partizantu lygmenyje. Bet nei vienas is siu budu neirode savo 100% efektyvumo buvusiuose karuose.
sielinas 2014-03-20 11:33
Sraigtams ir laivams nematau jokio logiško paaiškinimo. Tik partizaniniame, tik kvailys eitų kakta kakton su visomis turimomis priemonėmis. Silpnai kariuomenei geriausia kariauti hit and run principu.