Kodėl ekonominės sankcijos ne visada veikia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2014-03-18 15:08
ekonominės sankcijos palies paprastus piliečius,o kadangi totalitarinė valstybė,vadovams nuo to nei šilta ,nei šalta.per propaganda dar sumaišys su žemėmis tokius veiksmus.kas turi milijardus arba valdžia rusijoje,keliaus po pasaulį,kaip keliavę.dėl propagandos ir dabar piliečiai tyli nors rublis nuvertėjo stiprokai.praktiškai valstybė apiplėšė savo piliečius.lt valstybė irgi apiplėšė savo piliečius su vagnorkėmis,kai nuvertėjimas buvo savaitinis.nieks ir nereiškė nepasitenkinimo ,nes buvo tikslas.rusijoje irgi tas pats vyksta,tik tikslas prisijungti krymą.visą laiką vyko ir vyks ambicijų karas.tokia žmonijos prigimtis.
Ernestass 2014-03-18 22:32
Tas nuvertėjimas tebuvo natūrali rinkos reakcija į įvykius. Negirdėjau, kad Rusijai tai būtų stipriai smogė. Be to, šalių lyderiai niekados nekenčia kartu su tauta. Kur jie bebūtų, jie gaus išskirtines sąlygas, bet kokiu atveju. Aš seniai pasisakiau prieš ekonomines sankcijas Rusijai. Jei smogsi nepakankamai stipriai valstybei, tikriausiai tu tik pakurstysi nacionalizmą toje šalyje. Ko jau ko, o Rusija nėra maža valstybė kaip Kuba su kuria gali daryti ką nori. Skaudės abiems ir nei vienam nuo to nebus geriau. Kartu, kol vakarai puikuojasi savo formaliomis sankcijomis Rusijai, Putinas baigia prijungti jau Kryma. Abejoju ar Putinas nebuvo numatęs būtent tokios valstybių reakcijos ir ar vakarų silpnumas tiktais nemotyvuos jo tolimesnioms ambicijoms.
wizby 2014-03-19 09:36
O, jau ir čia penkta kolona siaučia... O tai kaip ten su tais 20 MILIJARDŲ USD iš rezervo (5% rezervo) paimtu, kad palaikyti kursą? Sakote tūlam piliečiui tai niekaip neatsilieps?..
TAURAS 2014-03-19 18:00
Sankcijos dėl kišimosi į kitų šalių reikalus... Tokiu atveju beveik visas nato šalis, o ypač JAV jau senei reikėjo atriboti nuo likusio pasaulio.... Ir vieni ir kiti nėra šventuoliai tik žiūrint į mūsų žiniasklaida matosi kurioj "mes" pusėje esame..
immortallt 2014-03-19 18:08
Lygini Ukrainą su viena iš šalių, kur pvz nesveikam protui panorėjus, vadui paliepus išskerdžia 100,000 žmonių? Ekonominės sankcijos puikiai veiktų. Rusija negali totaliai užsidaryti nuo pasaulio, kaip Š.Korėja. Žmonės žino, kad vakarai gerai gyvena. Labai ilgai nekentėtų Maskvoje iki kol Putiną papjautų. O šiaip kaip minėjau net nereikia tiesiogiai šaliai taikyti. Tiesiog visą rusijos piliečių ir įmonių turtą areštuoji ir po savaitės nacionalizuoji be išmokų jei neišveda visos savo kariuomenės ir neatiduoda Krymo.
Arthuras 2014-03-19 18:40
Iš esmės, jokio skirtumo, kuri klasė Rusijoje kentės dėl ekonominių sankcijų. Svarbu, kad pajustų tas sankcijas. Ką tu siūlai? Karinius veiksmus? Arba sakyk, ką siūlai, kad sutramdyti Rusijos imperiją, arba tylėk išvis.
afor 2014-03-19 19:49
viena pagoda. pavasaris ateina. nereiks geliu pirkt sutiktuviems...
Arns 2014-03-19 20:11
immortallt kaip visada siaučia su pasiutligės putomis Kažkur skaičiau gerą mintį, apie sankcijas, užgauk visus Rusijoje, ir visi bus už III pasaulinį karą. Net ir straipsnyje išvardinti "sėkmingi" atvejai ne tik neišklibino, bet sustiprino tas šalis. Ne ekonomiškai, bet politiškai.
immortallt 2014-03-19 20:22
Jo, Putinas, kuris totalus egocentrikas ir garbėtroška, pradės atominį karą, kad kiekvienas kvadratinis centimetras būtų 3x subombarduotas atominėm bombom. Turbūt jam geresnis nuo to gyvenimas būtų.
Vytax 2014-03-19 20:45
Putinui dabar svarbiausia yra išlikti Rusijoje populiariam. Kitaip jis savo dienas užbaigs kaip ir dauguma kitų diktatorių.
Arns 2014-03-19 20:48
http://www.delfi.lt/verslas/verslas/d-g ... d=64318760 (2014 m. kovo 19 d) ne keista, kad kitą dieną, po JAV viceprezidento vizito, prezidentės pozicija pakito, ir tapo panašesnė į A. Butkevičiaus? http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=64182740 (2014 m. kovo 4 d.)
Arthuras 2014-03-19 20:59
Yra du variantai taikant ekonomines sankcijas - arba Rusijos piliečiai praregės ir nukels Putiną nuo valdžios už tai, arba atvirkščiai, kaip ir sakė Grybauskaitė - juos suvienys. Šiais laikais jau gerokai sunkiau plauti smegenis, kai yra lengvas priėjimas prie visos pasaulinės žiniasklaidos ir t.t. Taigi sunku pasakyt, kokia rusų reakcija būtų. Turint omeny, kad keli tūkstančiai piliečių jau buvo išėję į gatves Maskvoje, jei neklystu ir protestavo prieš Putino elgesį. Vienas iš sprendimų būdų, kaip ir Grybauskaitė minėjo, būtų turto įšaldymas. Įšaldom rusų oligarchų turtus - ir vėlgi, klausimas, kokia reakcija būtų, jei būtų oficialiai pranešta, kad turtas bus atiduotas tik tuomet, kai Rusija išneš subinę iš ten, kur jai nepriklauso. Tikriausiai, oligarchai neliktų patenkinti Putino elgesiu. Niekaip negaliu sutikti su Grybauskaite, jog "politinio izoliavimo sankcijos ir Rusijos veiklos įšaldymas“ grupėse G-8 ar G-20 bus efektyvesnis šiame etape." Spjovė Rusija ir į tas politines izoliavimo sankcijas. Norim, ar nenorim - jei dabar nieko nedarysim, Rusija tikrai toliau plėsis. Būkim biedni, bet teisingi - ateis laikas ir mums. Jei NATO/ES ir tada niekaip nereaguos - kartosis II PK scenarijus. Tik vietoj Hitlerio - Putleris. Yra ir kitas būdas susitvarkyti be ateityje gresiančių karinių veiksmų - ekonominės sankcijos. Tik nereikia p*st proto, jog neįmanoma energetikos problemų išspręsti Europoje. Tikrai įmanoma ir ne taip skaudžiai. Tik ar yra noras kažką keist, kol Vakarų pačių tai neliečia?.. Dialogu! Su Rusija! Apsimyžt iš juoko galima...
Vytax 2014-03-19 21:26
Logiškai mąstant tai tikrasis ekonominis karas vyks Ukrainoje. Ukrainą bus stengiamasi atjungti iš Rusijos ekonominių grandinių ir integruoti į vakarų ekonomiką.