Sony pristatė Playstation 4 skirtus virtualios realybės akinius (Video)  (0)

Konferencijoje GDC 2014 kompanija Sony pristatė projektą Morpheus – virtualios realybės akinius, kurie bus suderinami su naujos kartos žaidimų konsole Playstation 4, praneša puslapis The Verge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimams ir pramogoms skirtame renginyje Sony pademonstravo įrenginio prototipą. Sony Worldwide Studios padalinio vadovo Suhei Yoshida teigimu, daugelis Playstation kūrėjų „svajojo apie virtualios realybės kūrimo priemones ir apie tai, kuo jos gali tapti žaidimų industrijai apskritai.“

Morpheus virtualios realybės akiniai remsis tokiais konsolėms skirtais aksesuarais, kaip Playstatiоn Move ir Playstation Camera. Jie leis sekti žmogaus judesius, taip pat galvos pasukimus.

Į akinius bus integruota erdvinio garso sistema, kuri pritaikys garso kryptį, priklausomai nuo žmogaus galvos pasukimo. Žaidimo metu bus galima naudoti ir standartinius kontrolerius, tokius kaip Dualshock 4 bei PlayStation Move.

Sony žada, kad vartotojams skirta sistemos versija galės sekti pasisukimą 360° kampu. Kompanija tikisi, jog bus išleista ir bevielė versija: demonstracijos metu įrenginio prototipas buvo prijungtas į sistemos per HDMI ir USB sąsajas.

Morpheus turi integruotą 5“ įstrižainės ir Full HD (1920 x 1080) taškų raiškos ekraną su 90° matymo lauku. Akiniai turi keletą akselerometrų ir giroskopų. Be to, kad su jais bus galima žaisti, iš jų kūrėjai tikisi, kad jie apskritai leis padidinti virtualios realybės populiarumą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(3)

Komentarai (0)