D.Britanijos valdžia sumokės už Windows XP palaikymo pratęsimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2014-04-08 18:32
Su linux yra daug nesuderinamumų, pavyzdžiui teamspeak man neveikia.
Simplicity 2014-04-08 18:41
elcucuy, tu supranti, kad gamintojui OEM Windows kainuoja juokingus pinigus? Priklausomai nuo to, kaip labai tos rinkos nori M$, 1PC licenzija gamintojui ir nediegia) teks kišti į kiekvieną naują kompiuterį asmeniškai. Gerai jei įstaigoj 5 darbo vietos, o jei tokių yra 30-50? Kiek tai kainuos laiko, žmogiškųjų išteklių? Kokia bus piniginė išraiška? (O gal vertėtų linux guru į nemokamą pagalbą pasitelkti, kad iš idėjos darbo vietas sutvarkytų?:) ) Bent kiek skaičiuoti mokantis greitai ant pirštų primes, kad geriau nusipirkti darbui paruoštą kompiuterį (kompiuteris be OS— nebūtinai pigesnis) ir dirbti, nei leisti pinigus ir gaišti laiką paleidžiant linuxą kaskart įsigijus naujos įrangos. Pykit kiek norit, bet su atviru kodu ir „nemokamu“ linuxu gali žaistis tik tie, kurie turi daug pinigų.
elcucuy 2014-04-08 19:12
Tu galvoji nepardavinetu PC jau su Linuxais irasytais jei atsirastu poreikis (galima ir dabar nusipirkt). Be to Ant linuxu galima sukurt specialu iso, kuriame butu visos reikiamos programos tai istaigai ir iskart viskas sukonfiguruota pagal poreikius ir viskas isirasytu irasant OS. Be to linuxu instaliacija juokingai trumpai uztrunka. Nusipirkta Win kompa dar reikia daug ka isirasyti (spec programas), kas uztrunka irgi nemenkai. AS kalbejau ne vien apie OS bet bendrai - programas. Gal OS nedaug kainuoja, bet offisas labai daug kainuoja (kurio funkcionaluma menkas panaudoja). Beto matau bereikalingai svaistomus pinigus kur tu windowsu funkciju nereikia, pvz kokiai tablo informacijai rodyti. Matom kas dabar yra - xp suportas baiges - zmones ant ledo - pirkit nauja technika ir os. Vokieciai turbut netokie protingi kaip lietuviai ir nebesugeba skaiciuoti pirstais, kad jiem perejimas ant Linux apsimokejo. Tereikia iniciatyvos, plano ir perejimas pasiteisins bei laikui einant atsipirks. As kalbu ne apie viska dabar ir cia. Butu sprendimai su ilgalaikeis tikslais pereiti, arsirastu ir programu mokymo istaigose po biski, daugetu ismananciu zmoniu ir specialistu. Geriau kazka daryti nei sedeti rankas sudejus ir laukti, kol MS kokia nesamone vel numes (xp nutraukimas, ir W8 (nors man w8 ir patinka)). Valstybiniam sektoriuje visiska MS monopolija - reikia kazka keisti. Reikia, kad butu is ko rinktis Geriau melstis linux baznyciai, nei keliaklupsciaut MS korporacijai.
immortallt 2014-04-08 19:22
Simplicity kertinį argumentą pasakė: windows sistemas tvarkyti gali pusžaliai it'išnikas ir jų lengvai rasi, tuo tarpu linux - daug pastangų ir didelės algos. Kitas dalykas - saugumas nuo kibernetinės atakos. Linux saugus tol, kol neįdomus taikinys tiesioginei atakai, o ne nuo įprastų virusų saugais.
Habib 2014-04-10 18:16
ziauru draugai ane. Labai idomus sprendimas moket pinigus zinant, kad visa tai vistiek laikina. Argi ne geriau tuos pinigus skirt perejimui prie naujausios os. Laiko gal ir ner terliojimuisi, bet ponai apie palaikymo nutraukima juk buvo zinoma senai.
ra2 2014-04-11 12:13
- Šiuo metu geriausia vartotojo OS visoje Žemės planetoje yra Windows-XP.
kionig 2014-04-11 13:07
O man atrodo, kad vvv2 kaip ir visada ir 9-iais iš 10-ies atvejų neturi ką pasakyti. Bandyk dar kartą pasirodyti protingu.