3D spausdintuvai išmoko tatuiruoti (Video)  (0)

„ENSCI-Les Ateliers“ dizaino mokyklos Paryžiuje (Prancūzija) studentai sėkmingai modifikavo populiarų 3D spausdintuvą „Makerbot“ ir pavertė jį tatuiruotėms daryti skirta mašina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Makerbot“ mechaninės dalys iš esmės liko nepakitusios, tik plastiko liejimo galvutė buvo pakeista tatuiravimo adatą. Labiausiai buvo pakeista spausdintuvo programinė įranga: 3D spausdintuvą modifikavę studentai sukūrė specialų algoritmą, leidžiantį piešti dvimačius ornamentus ant plono netvirto paviršiaus.

Pasak studentams vadovavusių dizaino mokyklos specialistų, teoriškai 3D spausdintuvas yra pakankamai tikslus, kad galėtų tatuiruoti net pačius sudėtingiausius atvaizdus, tačiau galimybė piešti ant tąsios žmogaus odos iki šiol buvo sudėtinga techninė problema. Be to, kadangi 3D spausdintuvai nėra pritaikyti piešimui, net ir modifikavimo atveju jie daro tatuiruotes tik ant to paviršiaus, kuris telpa į nedidelę darbinę kamerą, pavyzdžiui, ant rankos odos.

Pranešama, kad kol kas tatuiravimui pritaikytas „Makerbot“ gali daryti tik nesudėtingas tatuiruotes iš geometrinių figūrų ar raidžių. Jis kol kas negali pakeisti tatuiravimo meistrų, gebančių tatuiruoti sudėtingus piešinius ant nugaros ar kitų kūno dalių. Tačiau net ir dabartinis modifikuoto „Makerbot“ variantas išsiskiria keliais pranašumais: jis tatuiruoja labai greitai ir jo „ranka“ niekada nedreba.

„ENSCI-Les Ateliers“ specialistų teigimu, kai 3D spausdintuvai gerokai atpigs ir masiškai paplis, specializuoti tatuiravimui skirti priedai ir programinė įranga suteiks galimybę visiems norintiems savo asmeniniu 3D spausdintuvu pasidaryti laikiną ar nuolatinę tatuiruotę.

3D PRINTER X TATTOO MACHINE / EP 01 from appropriate audiences on Vimeo.

 

3D PRINTER X TATTOO MACHINE / EP 02 from appropriate audiences on Vimeo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)