Banglentininkas nufilmavo, kaip su baltuoju rykliu čiuožia viena banga (video)  (0)

Banglenčių sporto legenda Kelly Slater filmuodamas savo plaukimą Vakarų Australijos vandenyse nė nenumanė, kad šį kartą bangas skrodžia pavojingai arti... didžiojo baltojo ryklio!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

11 kartų pasaulio čempionas ir rekordininkas skriejo jūros paviršiumi šalia Margaret upės, kai bangoje netikėtai pasirodė paslaptingas gyvis. Filmuotoje medžiagoje jis matomas maždaug ties 17-ąja sekunde. Siluetas stebėtinai panašus į šių vandenų didįjį gyventoją – baltąjį ryklį. Primename, kad Australijoje nuo XIX amžiaus yra tik 14 oficialiai užfiksuotų atvejų, kai ryklių atakų metu nukentėjusysis mirė. Tačiau visame pasaulyje per metus rykliai žmones užpuola apie 80 kartų, iš jų pasitaiko vidutiniškai septyni mirties atvejai. Pastarasis įvykis užfiksuotas „GoPro“ kamera „Drug Aware Pro Challenge 2014“ varžybų metu. Vaizdo įrašas laimėjo geriausio klipo kategorijoje, o jo autorius apdovanotas 10 000 dolerių premija.

Kai kurie skeptikai teigia, kad šis padaras buvo tiesiog žuvis, o kai kas tvirtina, kad tai tebuvo jo atspindys. Pastaroji versija sunkiai tikėtina, nes banglentininkas dėvi tamsų kostiumą, o išnyrantis siluetas yra balkšvas. Galiausiai, jeigu tai buvo ir ne ryklys, vargu, ar kas apsidžiaugtų su tokio dydžio „žuvele“ susidūręs atviroje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)