Sensoriniai ekranai su fizine klaviatūra tampa realybe (Video)  (7)

Taivano bendrovė „Wistron Corporation“ netrukus planuoja pateikti rinkai pirmuosius įrenginius su taktilinio atgalinio ryšio sistema „Tactus Technology“. Manoma, kad jau šių metų pabaigoje „iPad“ planšečių savininkai galės įsigyti specialų dėklą su reljefiniais klavišais, kurie pasirodys ir pranyks pagal pareikalavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tactus“ sistema suteikia galimybę sensorinio ekrano paviršiuje pajausti reljefinius darinius, pavyzdžiui, valdymo ar klaviatūros mygtukus. Vartotojui aktyvavus šią funkciją ekrano paviršiuje suformuojami iškilimai, kurie gali būti virtualios klaviatūros ženklų vietoje. Kai tokia klaviatūra nenaudojama, minėtieji iškilumai automatiškai pradingsta.

Fiziškai apčiuopiami mygtukai sensorinio ekrano paviršiuje leidžia patogiau dirbti su įrenginiu. Jų veikimo principas paprastas: sensorinio ekrano struktūroje yra specialūs mikrokanalai, kurie pagal komandą užpildomi tam tikru netoksišku skysčiu. Priklausomai nuo pasirinkto slėgio laipsnio tokie mygtukai gali būti arba kieti, arba minkšti. Kai fizinės klaviatūros ar valdymo mygtukų nebereikia, skystis išpumpuojamas iš mikrokanalų, ir sensorinio ekrano paviršius vėl tampa lygus.

„Tactus Technology“ yra sukūrusi kelių įrenginių su tokia sistema prototipus, tarp jų – ir planšetinį kompiuterį su 7 colių įstrižainės ekranu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(0)

Komentarai (7)