Gatvės perėjimo ypatumai Vietname (Video)  (0)

Nereikia varyti Dievo į medį – Lietuvoje pereiti per gatvę pėsčiųjų perėja yra tikrai nesunku. Tuo galima įsitikinti peržiūrėjus kadrus, kuriuose užfiksuotos Vakarų šalių turistų pastangos prasibrauti pro Vietnamo miestų gatvėmis nesustabdoma upe besiliejantį transporto srautą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei kada atsidurtumėte Vietname, visas žinias ir įgūdžius, kaip pereiti gatvę, verčiau pamirškite. Pamirškite, kad reikia sustoti ir palaukti, kol transporto priemonės sustos ir tave praleis. Pamirškite pėsčiųjų perėjas. Pamirškite šviesoforų signalus. Vietname gatvės perėjimas yra nenuspėjama ir pavojinga improvizacija. Jei tokiai nesate pasiruošęs, liksite kaip ta senutė iš tarybinių laikų mitų, vis laukianti, kada ją per gatvę perves pavyzdingas pionierius.

Taip, užduotis pereiti gatvę Vietname yra pavojinga sveikatai ir gyvybei. Tačiau savotiškai smagi. Bent jau adrenalino tokiose situacijose neturėtų stigti. Vienintelė taisyklė – "Tiesiog reikia bandyt." O žengus į važiuojamąją gatvės dalį, ne viskas jau taip baisu. Tikite stebuklais ar ne, tačiau, kaip netrukus turėsite progos pamatyti savo akimis, niekas į jus nesitrenks. Nors vaizdo siužetuose visa tai atrodo išties stebuklingai.

Vietnamo gatvėmis it vanduo iš lietvamzdžių per smarkią liūtį vientisu srautu kliokia motoroleriai, dviračiai, automobiliai (jie Hanojaus ar Ho Ši Mino gatvėse – prabanga ir retenybė) ir kitokios ratuotos transporto priemonės. Tačiau pėstiesiems pereiti gatvę nėra sunku – reikia tik ryžtis žengti, neskubėti ir nepanikuoti. O motorolerių vairuotojai ten atidūs, juda tikrai ne gaidelišku greičiu.

Tiesa, praėjus tokį žygdarbį, nereikia sustoti. Ypač pasiekus gatvės vidurį. Kodėl? Todėl, kad vairuotojai tikisi, jog jūs judėsite, ir atitinkamai numato savo judėjimo trajektoriją. Jei staiga sustosite, sutrikdysite ir juos, o tada gali būti bėdos.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (0)