„Linkomanijos“ projekto byla baigta taikos sutartimi  (5)

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį nutraukė civilinę bylą pagal „Microsoft“ korporacijos ieškinį atsakovams UAB „N5“ ir Kęstui Ermanui – bylinėjimasis dėl autorių teisių pažeidimo ir kompensacijos baigtas patvirtinus šalių taikos sutartį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Proceso šalys prašė teismo patvirtinti taikos sutartį, pripažinti ją nevieša bylos medžiagos dalimi, nutraukti bylą ir panaikinti prieš ketverius metus pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones. Teismas tokį šalių prašymą patenkino – byla nutraukiama, o taikos sutarties sąlygos, saugant komercinę paslaptį, nebus paviešintos.

Šalys nurodė, kad joms yra žinomos bei suprantamos taikos sutarties patvirtinimo procesinės pasekmės – bylą pabaigus taikos sutartimi, byla teismo nutartimi yra nutraukiama, o bylą nutraukus vėl kreiptis dėl ginčo tarp tų pačių šalių, dėl to paties dalyko ir tuo pačiu pagrindu neleidžiama.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija įvertino vykstančio ginčo pobūdį, procesinę šalių padėtį bei taikos sutarties sąlygas, ir nenustatė kliūčių patvirtinti šalių pasirašytą taikos sutartį, rašoma Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Primenama, kad Vilniaus apygardos teismas 2012 m. gruodžio 10 d. sprendimu patenkino ieškovo „Microsoft“ korporacijos ieškinį dėl autorių teisių pažeidimo ir iš K.Ermano ir UAB “N5” priteisė sumokėti 1 000 MGL (t.y. 120 tūkst. Lt) kompensaciją. Apeliaciniu skundu K.Ermanas ir UAB “N5” prašė Vilniaus apygardos teismo sprendimą panaikinti ir ieškinį atmesti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam teismui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(9)
(21)

Komentarai (5)