„Terminatoriaus“ siužetas artėja prie realybės  (4)

Verslininkas Elonas Muskas, įmonių „Tesla“, gaminančios elektromobilius ir „SpaceX“, vykdančios krovinių pristatymą į Tarptautinę kosminę stotį bei ketinančios sukurti žmonių gabenimo į Marsą transporto priemonę, inovacijas vertina itin teigiamai ir pats dažnai būna jų kūrimo priešakinėje linijoje. Tačiau tai, ką daro jis ir kiti inovatoriai, E. Muską baugina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną garsiausių inovatyvaus verslo atstovų gąsdina žmonijos siekis kurti vis išmanesnį, daugiau galių turintį dirbtinį intelektą. Per interviu televizijai CNBC jis sakė, kad yra investavęs į ne vieną dirbtinį intelektą kuriančią bendrovę – ne dėl to, kad tikėtųsi iš jų investicijų grįžimo, o dėl to, kad turėtų pačias patogiausias pozicijas stebint pasaulinę pažangą.

„Iš tikrųjų aš tiesiog noriu iš arti stebėti tai, kas vyksta su dirbtiniu intelektu. Manau, kad šių darbų baigtis yra potencialiai pavojinga“, - laidos vedėjai Kelly Evans sakė verslininkas.

Televizijos atstovei paprašius išplėtoti šią mintį, E. Muskas paminėjo Jameso Camerono 1984 metų klasika tapusį kino šedevrą „Terminatorius“ - pasak jo, tai yra vienas iš ateities scenarijų, kurių žmonija turėtų siekti išvengti.

„Apie tai jau buvo filmų – na, žinote, „Terminatorius“. Kai filmo herojai kūrė dirbtinį intelektą, jie nesitikėjo tokios baigties, kokią matėme. Žinote, čia kaip „Monty Python“ siužete – niekas nesitiki ispanų inkvizicijos. Reikia būti atsargiems“, - pridūrė E. Muskas.

Nors duodamas interviu televizijai E. Muskas pokštauti nevengė, tačiau šis jo kalbos fragmentas, panašu, buvo visiškai rimtas.

K. Evans iškėlus idėją, kad kilus žmonių ir robotų karui būtų galima bandyti sprukti į Marsą, E. Muskas optimizmu nešvytėjo: „Dirbtinis intelektas gana greitai mus ir ten surastų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(4)
(22)

Komentarai (4)