Ieškantiems darbo: įmonė išvalys jūsų socialinių tinklų profilius nuo potencialiai žalingų įrašų  (9)

Aukštosios mokyklos absolventai prieš pradėdami ieškoti darbo turi pasiruošti. Greičiausiai jie pradeda nuo kuo įspūdingesnio gyvenimo aprašymo, apgalvoja, kaip atsakys į darbo pokalbio klausimus, nusiperka naujus rūbus... Tačiau ar visi susimąsto apie savo socialinių tinklų profiliuose esančią informaciją bei tai, jog šių laikų darbdaviams ji lengvai pasiekiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2013 m. Indianos universitetą baigęs Tomas McGrathas pamatė galimybę padėti darbo ieškantiems žmonėms. Jis įkūrė bendrovę „Social Sweepster“, kuri siūlo išvalyti asmenų socialinių tinklų profilius nuo potencialiai žalingos informacijos, rašo nytimes.com.

Skirtingai nuo konkurentų, „Social Sweepster“ siūlo peržiūrėti ne tik jūsų įrašus, bet ir nuotraukas. Štai tinklalapis SimpleWash.com gali peržiūrėti jūsų paskyrą ir nurodyti informaciją, dėl kurios jums vėliau gali tekti gailėtis. Tačiau ši bendrovė veikia ieškodama raktinių žodžių, o nuotraukų turinys nėra vertinamas.

Bendrovė „Socially Clean“ jūsų paskyrą socialiniuose tinkluose įvertina reitingu ir teikia patarimus tol, kol paskyros „švarumo“ reitingas pasiekia 100 proc. Abi bendrovės peržiūri ne tik įrašus ant jūsų sienos, bet ir tai, kokiais įrašais jūs pasidalinote su savo draugais.

„Social Sweepster“ pastebi, kad socialiniuose tinkluose apstu nuotraukų, kurių žmogus net nedėjo. Jūs lengvai galite atsidurti savo draugų nuotraukose ir ne visada jums parankiose situacijose. T.McGrathas teigia, kad neretai internete turinio tiek daug, kad pačiam žmogui sunku jį aprėpti. Pasak jo, kur kas efektyviau tokią informaciją surasti gali kompiuteris, o įvertinti – įmonės specialistas.

„Social Sweepster“, gavę prieigą prie jūsų socialinio tinklo profilio, imasi jį skanuoti nuo 2005 m. Kompiuterinės programos filtrai atrenka nuotraukas, kuriose užfiksuoti objektai atitinka nustatytus kriterijus.

Programa ieško butelių, taurių, bokalų, vienkartinių puodelių, skardinių ir panašių objektų. Atrinkusi tokias nuotraukas programa suformuoja ataskaitą specialistui. Paskyros šeimininkas priima galutinį sprendimą – ar nuotrauką ištrinti, nuimti savo žymę ant draugo nuotraukos, ar net paprašyti ją iš viso išimti.

Nytimes.com žurnalistas rašo, kad atpažinimas nėra tobulas. Pirma nuotrauka, kurią programa pažymėjo kaip įtartiną žurnalisto „Facebook“ profilyje buvo iš jo vestuvių. Joje nebuvo alkoholio ar panašių kompromituojančių dalykų, tačiau nuotakos rankose laikomą automobilio numerį su užrašu „Ką tik susituokę“ programa įvertino kaip potencialiai kenksmingą.

Tačiau kitos nuotraukos buvo atrinktos sėkmingiau. Programa 64 proc. tikslumu nurodė nuotrauką, kurioje žurnalistas vakarėlyje laikė skardinę alaus ir neapsiriko. Fone taip pat buvo moteris laikantį taurę.

Kyla klausymas, ar iš viso verta rūpintis savo profiliu socialiniame tinkle, kai ten atsirandančios informacijos kiekis toks milžiniškas. „Jūs mokate didelius pinigus už studijas ir kasdien išleidžiate 5 dolerius kavai. Kodėl nepasirūpinti, kad darbdaviui jūsų profilis atrodytų patraukliai ir taip įgytumėte pranašumą prieš kitus?“, – sakė T.McGrathas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai (9)