Microsoft nerimsta: sulauksime išmaniųjų apyrankių su "Windows"?  (2)

Kompanija Microsoft neketina likti dėvimos elektronikos įrenginių rinkos nuošalyje – jau šių metų spalio mėnesį programinės įrangos gigantas ruošiasi pristatyti atitinkamą produktą, praneša puslapis Tom’s Hardware.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jau ne pirmas kartas, kai užsimenama apie panašius Microsoft planus. Štai gegužės mėnesį žurnalas Forbes pranešė apie Microsoft inžinierių kuriamą mobilų įrenginį, kuris būtų suderinamas su įvairiomis programinėmis platformomis, kartu galės pasiūlyti vartotojo širdies darbo monitoringą.

Informuotų šaltinių teigimu, Microsoft mobilus įrenginys primins apyrankę – ekranas bus pailgas, įmontuotas vidinėje riešo pusėje. Kūrėjų manymu, šioje vietoje esantys davikliai galės daug lengviau nuskaityti reikiamą informaciją, nes nereikės pasukti rankos.

Apie Microsoft ruošiamos apyrankės technines specifikacijos šiuo metu mažai kas žinoma. Užsimenama tik apie 11 įvairiausių daviklių, nors panašiu kiekiu gali pasigirti bene visi vidutinės ir aukštesnės klasės išmanieji telefonai, todėl apyrankė nebus kažkuo egzotiška.

Šiuo metu žinoma, kad su Microsoft apyranke galinčius dirbti sprendimus išleis tokios kompanijos, kaip Atmel ir Texas Instruments. Programėlių kūrėjams bus pasiūlyti instrumentų rinkiniai, skirti populiariausioms platformoms. Kai kurių ekspertų teigimu, Microsoft šiuo metu negali pasiūlyti atitinkamos operacinės sistemos, todėl naudos adaptuotą Android versiją, kurią jau galima sutikti Nokia X serijos telefonuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (2)