Ekstremali žaidimų aikštelė: batutas 55 metrų aukštyje (Foto) (Video)  (0)

Šokinėti ant batuto, regis, visai nepavojinga, tačiau kas, jeigu tas batutas yra apleistoje kasykloje ir dar kabo 55 metrų aukštyje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Velso Blaenau Ffestiniog miestelyje įrengta didžiulė konstrukcija, kuri apleistą XIX amžiaus skalūnų kasyklą pavertė linksma žaidimų aikštele. Ekstremalių pramogų entuziastai šiuose požeminiuose urvuose įtvirtino didžiausią pasaulyje batutų kompleksą, kuriame už 15-20 svarų mokestį nuo liepos 4 dienos galės pabuvoti visi norintys. Erdvės, kurioje įsikūrę „šoklieji“ rūmai, dydis lenkia maždaug du kartus Švento Pauliaus katedrą (111 m.) Londone. Didžiausią pasaulyje batutų konstrukciją Llechwedd urve sudaro šokinėjimui skirti pagrindai apgaubti trimis gigantiškais tinklais, taip pat nusileidimo takas iš daugiau nei 18 metrų. Visas kompleksas išdėstytas tarp 6 ir 55 metrų aukščio virš urvo žemiausios dalies. O patalpos apšvietimui atrakcijos sumanytojai naudoja įvairiaspalves šviesų konfigūracijas. Iš esmės, „Šokinėk žemiau“, kaip jis pavadintas, yra mistika apgaubtas pramogų parkas, kurį žmonės visada norės aplankyti, kadangi jis suderina mūsų du keistus polinkiu: į žavėjimąsi apleistomis erdvėmis ir meilę spyruokliuojantiems paviršiams. Pridėkime dar šviesos šou bei dozę klaustrofobijos ir aišku, kad ši požeminė atrakcija tiesiog į vienus vartus sutriuškina įspūdingąjį 52 metrų ilgio spyruokliuojantį kelia esantį Rusijoje.

„Šis batutų kompleksas yra įdomus ir atimantis žadą, tačiau be viso to jis dar žymi ir Didžiosios Britanijos vis greitėjanti bėgimą nuo pramoninės revoliucijos laikų, – komentuoja „The Guardian“ žurnalistas Jonathanas Jonesas, – Ne taip seniai, tokiose vietose kaip Llechwedd dirbo daugybė darbuotojų, kurie rizikavo savo gyvybe. Šiandien, skalūnų, akmens anglių kasyklos ir kitos pramoninės revoliucijos relikvijos saugo bei leidžia pažinti Britanijoje istoriją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai (0)