Samsung seka Panasonic pėdomis: nutraukia plazminių ekranų gamybą  (0)

Naujienų agentūros Reuters turimais duomenimis, kompanija Samsung SDI pranešė apie ketinimus nutraukti plazminių ekranų gamybą. Tokio sprendimo priežastis gana paprasta – plazminių televizorių paklausa nuolat mažėja, todėl šis verslas turi vis mažiau perspektyvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P. Korėjos elektronikos giganto atstovai pranešė, kad po plazminių ekranų gamybos nutraukimo atsilaisvins papildomi resursai, kurie bus panaudoti energetikos ir medžiagų verslo plėtojimui. Samsung SDI atstovų teigimu, visiškas plazminių ekranų gamybos sustabdymas įvyks 2014 m. lapkričio 30 d.

Toks P. Korėjos kompanijos sprendimas rinkos ekspertams nebuvo netikėtas. Dar 2013 m. pabaigoje apie atsisakymą gaminti plazminius ekranus pranešė japonų kompanija Panasonic. Tai reiškia, kad šių metų pabaigoje vieninteliu stambiu plazminių ekranų gamintoju liks kompanija LG. Kadangi pastaroji dažnai žvalgosi į savo „vyresnįjį brolį“ Samsung, tikėtina, kad analogiškus sprendimus priims ir ji.

Palaipsniui vykdomas gamybos nutraukimas leis Samsung įgyvendinti su partneriais sutartas tiekimo sąlygos, tuo tarpu vėliau galima tikėtis, kad siekdama išvalyti atsargas sandėliuose, pradės taikyti nuolaidas, taigi nereiktų nustebti, jei pamatysime nemažai akcijų su siūlymais įsigyti plazminių televizorių už patrauklią kainą. Palyginimui, galite susipažinti, kiek šiuo metu Lietuvoje kainuoja plazminiai televizoriai

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)