Atskleistos būsimo „Samsung Galaxy Tab 4“ techninės charakteristikos  (4)

Internete pasklido daugybė gandų ir žinių apie greitai pasirodysiančius „Samsung Galaxy Tab 4“ planšetinius kompiuterius. Skelbiama, kad šie planšetiniai kompiuteriai oficialiai bus pristatyti jau kitą savaitę vyksiančioje „Mobile World Congress“ parodoje, tad pavasarį jau galima tikėtis juos išvysti ir prekyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo arčiau oficialus gaminių pristatymas, tuo daugiau ir tikslesnės informacijos prieinama viešojoje erdvėje. Jau dabar tiksliai žinoma, kad „Galaxy Tab 4“ šeimą papildys net trys skirtingų dydžių planšetiniai kompiuteriai, o visi jie bus galingesni ir geresni už savo pirmtakus. Tuo galima įsitikinti iš nutekintų techninių charakteristikų, kurios labai panašios į realybę.

Turbūt pirmoji gera žinia yra ta, kad visi šie planšetiniai kompiuteriai pasirodys su naujausia „Android KitKat“ operacine sistema.

Kaip ir įprasta, pats didžiausias įrenginys turės 10,1 colio įstrižainės ekraną, kurio skiriamoji geba išliks tokia pati - 1280 x 800 px. Vietoj dviejų branduolių procesoriaus, „Samsung“ kompanija šiam planšetui suteiks keturių branduolių procesorių ir 1.5 GB operatyviosios atminties. Savus duomenis vartotojai galės saugoti 16GB dydžio vidinėje atmintinėje. Žinoma, pastarąją bus galima išplėsti microSD pagalba iki 64 GB.

„Galaxy Tab 4 10.1“ taip pat turės žymiai geresnę 8 megapikselių kamerą, skirtą fiksuoti svarbiausias vartotojų akimirkas, o dviejų megapikselių priekyje esanti kamera leis mėgautis kokybiškais ir sklandžiais vaizdo pokalbiais.

Tiesa, planšetinio kompiuterio baterijos talpa nepakito ir išliko 6800 mAh, bet pasak „Samsung“ inžinierių, to visiškai pakanka prie esamų energijos suvartojimo lygių. Skelbiama, jog kitos charakteristikos liks nepakitusios, tad su jomis susipažinti galite peržiūrėję „Galaxy Tab 3 10.1“ specifikacijas.

Sekanti planšetė - „Galaxy Tab 4 8.0“, turės 8-ių colių įstrižainės ekraną, o šio skiriamoji geba identiška kaip ir didesnio „broliuko“ – 1280 x 800 px. Po atnaujinimo planšetinis kompiuteris turės spartesnį keturių branduolių procesorių, 1GB arba 1,5GB darbinės atminties bei 16GB talpyklą duomenų saugojimui – ją taip pat bus galima išplėsti su microSD iki 64 GB.

Kiek netikėta tai, jog „Galaxy Tab 4 8.0“ gavo 3-jų megapikselių vaizdo kamerą, kai ankstesnysis modelis turėjo aukštesnės raiškos, 5-ių megapikselių kamerą. Priekinėje dalyje esanti vaizdo kamera išliko tokia pati – 1,3 Mpx. Tačiau už tai planšetinis kompiuteris gavo žymiai talpesnę, 6800 mAh talpos bateriją.

Kitos charakteristikos liks irgi nepakitusios, tad su jomis susipažinti galite peržiūrėję „Galaxy Tab 3 8.0“ specifikacijas.

Iš šios trijulės, mažiausioji planšetės versija kaip ir įprasta turės 7-ių colių įstrižainės ekraną, kuris didžiuosis identiška 1280 x 800 px taškų. Pagrindinius darbus bus patikėta atlikti keturių branduolių 1,2 GHz taktinio dažnio procesoriui ir 1GB dydžio darbinei atmintinei. Vartotojai programėles, žaidimus ir kitus failus galės talpinti 8GB vidinėje atmintinėje, o šią bus galima padidinti microSD korteles pagalba iki 64 GB.

Šioje planšetėje taip pat padidinta akumuliatoriaus talpa – vietoj buvusios 4000 mAh dabar turės 4450 mAh talpos baterijas.

Kitais techniniai parametrais naujoji planšetinio kompiuterio versija nesiskirs nuo pernykščio „Galaxy Tab 3 7.0“: kompiuteris turės 3Mpx vaizdo kamerą galinėje dalyje ir 1,3 Mpx priekinėje, GPS w/ Glonass navigaciją, bevielio ryšio modulius ir kitas standartines jungtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(2)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: