Kitąmet ASUS ketina sumažinti atsilikimą nuo Samsung planšečių rinkoje  (0)

Kompanija ASUS, kaip ir jos kinų konkurentas Lenovo, 2014 metais ketina rimtai padirbėti, kad būtų sumažintas atsilikimas planšetinių kompiuterių rinkoje nuo šiuo metu antroje vietoje esančios korėjiečių kompanijos Samsung. Tiesa, taivaniečių gamintojas puikiai suvokia, kad tai padaryti bus labai nelengva (o galbūt ir neįmanoma).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2013 metais Samsung planšetinių kompiuterių tiekimas viršijo 35 mln. egzempliorių, kai tuo tarpu ASUS šis rodiklis buvo daug kuklesnis – 12 mln. vienetų. Kitąmet užduotis pasivyti bus įgyvendinama daug sunkiau, kadangi Samsung planuoja labai didelį augimą – iki 100 mln. planšečių. Tai reiškia, kad šiems planams pavykus, ASUS atsilikimas dar labiau padidėtų. Juo labiau, kad į nugarą kvėpuoja kompanija Lenovo.

Kompanijos ASUS vykdomasis direktorius Jerry Shen, kalbėdamas apie 2014 metų užduotis, pagrindiniais kompanijos tikslais planšetinių kompiuterių rinkoje įvardino būtinybę išsaugoti trečią vietą, sumažinti atsilikimą nuo Samsung ir padidinti pranašumą prieš Lenovo.

Rinkos ekspertai pažymi, jog didžioji dalis ASUS pagaminamų planšetinių kompiuterių tenka Google užsakomiems Nexus 7 (čia galite peržiūrėti ASUS Google Nexus 7 pasiūlą, kainas ir technines charakteristikas). Kitąmet ASUS ketina padidinti planšečių (neskaičiuojant Google Nexus) gamybą apie 70%. Čia galite peržiūrėti visą ASUS planšečių asortimentą ir lietuviškas kainas.

Vis tik ambicingus planus gali pakoreguoti ne tik pasikeitę Google planai, tačiau ir konkurento Samsung veiksmai – augantis korėjiečių planšečių tiekimas ASUS pardavimus gali sumažinti net 30%. Palyginimui, čia galite peržiūrėti Samsung gaminamas planšetes ir jų lietuviškas kainas.

Savo ruožtu, kompanijai Lenovo augti padeda sparčiai auganti Kinijos rinka. Tiesa, jos augimą gali pristabdyti tas faktas, kad aukščiausių kainų segmente jaučiamas prisotinimas, tuo tarpu pigių planšečių srityje labai didelė konkurencija ne tik iš bevardžių kinų gamintojų pusės, bet ir ateinančių garsių prekinių ženklų, tokių kaip Acer ar net Hewlett-Packard (HP).

Čia galite susipažinti su Lenovo planšetėmis, jų techninėmis charakteristikomis ir lietuviškomis kainomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)