Šakėmis per vandenį? Po 12 metų bus sukurtas rusų 6-os kartos naikintuvas  (14)

„Tad Rusija, kurdama 6-os kartos naikintuvų technologijas, gali aplenkti JAV“, - naujienų agentūrą „Itar-Tass) cituoja „Popmech.ru“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės aviakonstrukcijų korporacijos OAK specialistų vertinimu, pirmas 6-os kartos kovinio naikintuvo prototipas Rusijoje bus sukurtas maždaug po 12 metų. Apie tai pranešė OAK Karinės aviacijos programų direktorius Vladimiras Michailovas. Jo žodžiais tariant, „kalba eitų apie antrą XXI a. trečiojo dešimtmečio pusę.“ Rusijos specialistas prognozuoja, kad KAV 6-os kartos naikintuvai dabartinius kovinius orlaivius pakeis ne anksčiau kaip 2030 m., t. y., ketvirtajame dešimtmetyje.

V. Michailovas patikslino, kad reikalavimai naujos kartos naikintuvams dar tikslinami. „Dabar tai – veikiau mokslinis, o ne inžinerinis klausimas“, – konstatavo korporacijos atstovas. Jis pabrėžė, kad kiekviena naikintuvų karta iš esmės skyrėsi nuo ankstesnių kartų.

„Pavyzdžiui, 5-os kartos naikintuvai nuo senesniųjų skyrėsi visa aibe charakteristikų: mažas pastebimumas, kompozitinių medžiagų konstrukcijos, ypatingas manevringumas, ginklų talpinimas orlaivio viduje, išmaniosios technologijos, naujos kartos radaras ir trikdžių skleidimo komplektas, kreiserinis viršgarsinis greitis“, – vardijo V. Michailovas.

Rusų žiniasklaidos duomenimis, JAV 6-os kartos naikintuvai kuriami bendrovėse „Boeing“ ir „Lockheed Martin“. Tikimasi, kad ketvirtame dešimtmetyje jie pakeis penktos kartos naikintuvus F-22 Raptor ir lėktuvnešiuose dislokuojamus 4-os kartos naikintuvus F/A-18E/F Super Hornet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(11)
(8)

Komentarai (14)