Kokiais kompiuteriais naudojasi Š. Korėjos gyventojai?  (3)

Brangius nešiojamus kompiuterius paprastai naudoja aukštas pareigas užimantys Š. Korėjos valdininkai, nors nemažai šios šalies sostinės Pchenjano gyventojų taip pat turi šių mobilių kompiuterių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarietiški kompiuteriai tampa prestižo ženklu, rašo leidinys NK News.

Pabėgėliai iš Š. Korėjos teigia, kad nešiojamų kompiuterių dabar gana lengvai galima įsigyti kai kuriose turgavietėse. Didžioji tokių kompiuterių dalis yra pagaminta Japonijoje (Toshiba, Fujitsu ir kt.), tačiau paskutiniu metu pradėta domėtis ir amerikiečių kompanijų – HP, Dell – produkcija.

„Žmonės, kurie turi daug pinigų, naudoja nešiojamus kompiuterius. Šiuo metu, kiek aš girdėjau, nešiojamų kompiuterių galima įsigyti turguose“, – teigė pabėgėlis Jimin. „Paprastai tai galima padaryti Pchenjane, kur yra daugiausia turtuolių, taip pat sukoncentruota daugiausia Š. Korėjos universitetų.“

„Dauguma tų, kurie naudoja nešiojamus kompiuterius, yra studentai. Koledžų studentams, ypač studijuojantis inžineriją, kompiuteriai labai reikalingi, todėl kalbama, kad būtent jų dauguma naudoja kompiuterius“, – pridūrė Jimin.

Jis teigė, kad būdamas Š. Korėjoje, turėjo naudotą kompiuterį už 100 JAV dolerių. Šioje šalyje tai yra nemaži pinigai, pasakojo Jimin. Populiariausi yra naudoti nešiojami kompiuteriai, atvežti iš Kinijos. Jie čia kainuoja apie 290 dolerių. Už naują prašoma apie 420 dolerių. Aišku, kompiuteriai į Š. Korėją patenka neoficialiais keliais.

Pasakojama, kad naudoti kompiuteriai naudojami ir Vakarietiško turinio – filmų (tame tarpe ir pornografinių), žaidimų ir kitos medžiagos – platinimui, tad šalies valdžia ėmėsi atidžiau prižiūrėti naudotų kompiuterių prekybą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (3)