„Google“ iššūkis - tikrai kitoks planšetinis kompiuteris su futuristinėmis technologijomis (Video)  (3)

„Wall Street Journal“ pranešė, kad „Google“ planuoja išleisti naują planšetinį kompiuterį su septynių colių ekranu, kuris, gamintojo teigimu, turės kelias naujas funkcijas, gerokai išskiriančias šį kompiuterį iš kitų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta priminti, jog „Google“ niekada neturėjo tikslo tapti eiliniu kompiuterinės technikos gamintoju - iki šiol svarbiausia kompanijos užduotis buvo išpopuliarinti „Android“ sistemą planšetų rinkoje ir tam reikėjo išskirtinio gaminio, pasižyminčio ypač geru kainos ir kokybės santykiu. Tai puikiausiai atliko pirmosios ir antrosios kartos „Nexus 7“ planšetai. Tuo nesunkiai galite įsitikinti patys, tolesnėje nuorodoje įvertinę detalias antrosios kartos „Nexus 7“ planšeto technines charakteristikas ir toje pat nuorodoje pateiktą lietuvišką kainą.  Dabar, kai „Android“ tapo populiariausia mobiliųjų įrenginių operacine sistema, „Google“ nori naujų iššūkių.

Nors kol kas skelbiama nedaug informacijos, atrodo, kad tai bus pirmas kompiuteris, kuris galės sudaryti aplinkos trimačius žemėlapius, o specialios programinės įrangos pagalba – ir trimates nuotraukas. Taip pat planšetinis kompiuteris turės infraraudonuosius erdvės jutiklius.

„Google“ planuoja pirmuosius kompiuterius išleisti jau po mėnesio – tiesa, tik 4000 vienetų tiražu ir pirmoje eilėje jie bus skirti programinės įrangos kūrėjams.

Šis kompiuteris – „Google“ projekto „Tango“ rezultatas; gamintojo teigimu, tai yra „bandymas sukurti mobilųjį įrenginį, kuris skirtųsi nuo kitų ir kuris galėtų erdvę ir judėjimą suvokti taip pat, kaip ir žmogus, bei galėtų „matyti“ jį supančią aplinką taip pat, kaip ir mes“.

„Google“ pademonstravo jo prototipą – išmanųjį telefoną su penkių colių įstrižainės ekranu, galintį registruoti savo judėjimą erdvėje ir realiu laiku kurti aplinkos trimatį žemėlapį.

Judesio davikliai leidžia šiam telefonui daryti ketvirtį milijono matavimų per sekundę, realiu laiku atnaujinti informaciją apie savo poziciją ir orientaciją ir iš šių duomenų sukurti trimatį aplinkos modelį.

„Google“ pateikia ir kelis šios technologijos panaudojimo pavyzdžius: apsipirkti virtualioje trimatėje parduotuvėje, žaisti slėpynių savo namuose su pamėgtu žaidimų personažu, ar padėti orientuotis regėjimo negalią turintiems žmonėms vietose, kuriose jie niekada nebuvo.

Tai tikrai futuristinė technologija, todėl nenuostabu, kad pirmieji kompiuteriai bus skirti programinės įrangos kūrėjams, kurie galės eksperimentuoti su šiuo prietaisų, sugalvoti įvairių jo panaudojimo būdų ir sukurti vartotojams patrauklių programų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(25)
(3)
(22)

Komentarai (3)