Ką veikia „Google“ praktikantai  (0)

Jei esatę atlikę praktiką arba žiūrėję filmą „Ir velnias dėvi „Prada“, žinote, kad tokia darbo pozicija reikalauja kavos nešiojimo, dokumentų kopijavimo ir kitokių įgūdžių, kurių neprireikia algą gaunantiems darbuotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbdaviai tokiu atveju teigia, kad taip yra gaunama tikra darbo patirtis, kuri padės korporatyviniame pasaulyje. Arba ne.

Portalas „Business Insider“ aprašo, kaip daugelis mano, svajonių praktiką technologijų gigantėje „Google“.

Kaip koledže

2011 metais praktiką čia pradėjęs Devinas Finzeris teigia, kad aplinka labai priminė jo studijavimo laikus.

„Čia labai mažai streso ir galime sužinoti apie visus „Google“ verslo aspektus“, - pasakoja jis.

Molly Long praktiką atliko Sietle ir pastebėjo, kad čia lengva susitikti su kitais praktikantais ir kartu dirbti.

Be paslapčių

Kaip pasakoja M. Long, kompanijos atviri kabinetai atspindi jos pačios atvirumą.

„Čia tiesiog nėra paslapčių. Kiekvieną ketvirtadienį būna susirinkimai, kur vadovai Larry ir Sergey atsako visus kompanijos klausimus, kurie yra transliuojami viešai. Jie pristato visas naujoves, kad sulauktų atsako. Pavyzdžiui, „Google Glass“ mums pristatė prieš kelis mėnesius iki oficialaus jų pateikimo“, - sako ji.

Nenešioja kavos

Paulas Baltescu dirbo dviejose praktikos sesijose ties begale skirtingų projektų ir tai leido jam patobulinti kompiuterinio raštingumo įgūdžius.

M. Long pasakoja, kad pirmiausia yra sulaukiama skambučio, tuomet praktikantui yra papasakojama apie projektą, kuriame jam teks dirbti. Jis net gali atsisakyti, jei tai netenkina jo sąlygų.

„Manau, kad tai išeina į naudą tiek praktikantams, tiek priimantiesiems. Dauguma praktikantų, su kuriais bendravau, yra patenkinti projektais, kuriuose dirba“, - pasakoja M. Long.

Yra ką parodyti

P. Baltescu nesivargina pasakodamas, ką veikia per savo praktiką, nes tai gali pateikti vizualiai. Jis dirbo ties „Mobile Search“ projektu, kuris leido atgaivinti „Google“ paieškos pasirinkimus išmaniuosiuose telefonuose.

„Galite patikrinti paspausdami „Pasirinkimus“, - didžiuojasi jis.

Papildomi privalumai

„Google“ praktikantai gauna tas pačias privilegijas kaip ir nuolatiniai darbuotojai: nemokamos šokių pamokos, treniruoklių salė, maistas, skalbyklos paslaugos.

Vasaros gale praktikantai iškeliauja pasiplaukioti prabangia jachta. Taip pat galima keliauti į kitus „Google“ miestelius.

Esi tik praktikantas

Buvusi praktikantė Jesse Radin vis dėlto pastebi, kad tikrieji „Google“ darbuotojai į praktikantus žiūri iš aukšto. Tai nėra taip blogai, nes praktikantai yra geriausiai apmokami lyginant su kitomis įmonėmis. Už trijų mėnesių stažuotę jiems yra atseikėjama 20 tūkst. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(26)
(5)
(21)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: