Tendencijos: būsimasis „Nexus 8“ taps paskutiniuoju Google planšetu  (0)

Kaip praneša taivaniečių Digitimes, „Google“ apsisprendė naują 8 colių Nexus planšetą kurti drauge su „HTC“ kompanija. Rinkoje jis turėtų pasirodyti trečią šių metų ketvirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog pirmos ir antros kartos planšetinius kompiuterius „Nexus 7“ sukūrė kompanija „ASUS“. Šios planšetės iš karto tapo vienomis iš populiariausių tokios klasės gaminių, pasižyminčių ypač geru kainos ir kokybės santykiu. Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su detaliomis „Nexus 7“ planšeto techninėmis charakteristikomis ir lietuviška kaina.

Šaltiniai tvirtina, jog dabar „Google“ kompanija nori ne tik padidinti ekrano įstrižainę, bet ir pakeisti visą planšeto dizainą. Todėl nuspręsta „ASUS“ kompaniją iškeisti į „HTC“. Tuo labiau, jog „ASUS“ ir nerodė didelių pastangų gauti šį užsakymą. Menko entuziazmo priežastimi tapo iš „Google“ pusės labai sugriežtintos bendradarbiavimo sąlygos, kurios iš esmės panaikina bet kokią vykdytojo iniciatyvos galimybę planšeto projektavimo metu.

Tuo pačiu, nelikus „Nexus“ užsakymų, kompanija „ASUS“ planuoja permesti visas savo pajėgas į savų planšetų ir išmaniųjų telefonų gamybą. Priminsime, jog šioje srityje kompanija „ASUS“ jau turi nemenką įdirbį – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su dabartiniais „ASUS“ planšetiniais kompiuteriais ir jų lietuviškomis kainomis. Kas liečia „ASUS“ išmaniuosius telefonus, čia irgi yra visai solidus įdirbis: išleistas naujas 4“ įstrižainės „PadFone mini“, unikalių galimybių „PadFone Infinity“, sumažintos gamybos savikainos tokių modelių kaip 5“ įstrižainės „PadFone Infinity Lite“, 6“ įstrižainės „Fonepad Note 6“ ir gigantiško planšefono „Fonepad 7“. .

Tuo pačiu Digitimes pastebi, jog ir pati „Google“ rodo kur kas mažiau entuziazmo derindama trečiosios kartos „Nexus“ planšetės kūrybinius reikalus, nei kad anksčiau. Mat „Nexus 7“ jau atliko savo svarbiausią užduotį – išpopuliarinti „Android“ sistemą planšetų rinkoje ir tolesnis šių planšetų likimas pakibęs ant plauko: jų išleidimas į rinką iš esmės nebeįneša jokių esminių pokyčių, tad ekspertai prognozuoja, jog „Nexus 8“ veikiausiai taps paskutiniu „Google“ planšetu.

(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)