Samsung skandina vidinės bėdos: darboholizmas, alkoholis ir griežta hierarchija  (0)

Didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas – kompanija Samsung – netenka savo pozicijų tiek Indijoje, tiek ir Kinijoje, o tai demonstruoja pačios kompanijos bei analitikų pateikiamos ataskaitos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūros Reuters apklausti šaltiniai teigia, kad viena iš šios problemos priežasčių – tai ribotas Samsung vidaus kultūros efektyvumas, juo labiau, kad ją kompaniją bando primesti ir už P.Korėjos ribų.

Santykiuose tarp darbuotojų egzistuoja griežta hierarchija, prioritetas atiduodamas sprendimams, kuriuos priima patyrę specialistai ir vadovai. Jaunimui lieka ne tiek daug vietos parodyti savo galimybes bei užsiimti inovacijomis.

Neseniai buvo visiškai normalu kasdien dirbti neribotą valandų kiekį, taip pat kompanijos vakarėliuose iki vėlyvos nakties aktyviai vartoti alkoholinius gėrimus. Dabar, anot anonimais norėjusių likti Samsung darbuotojų, viskas po truputį pradeda keistis į gerąją pusę.

Visų pirma, darbo grafikas tampa „plaukiojantis“ – žmogus neprivalo nuo ryto iki vakaro sėdėti biure. Antra, Samsung dirbančios moteris gauna garantijas, kad išsaugos savo darbo vietas po to, kai grįš po motinystės atostogų. Galiausiai, niekas neverčia dalyvauti firmos vakarėliuose, o pati programa numatyta iki 21 valandos, ribojamas alkoholinių gėrimų asortimentas.

Autoritarinis valdymo stilius užleidžia vietą labiau demokratiškoms formoms, o jaunimo iniciatyvumo skatinimui kuriamas specialios programos, leidžiančios išsakyti savo idėjas ir pasiūlymus.

Azijos kompanijoms ypač būdingas komformizmas, kuris neskatina individų išsiskirti iš minios. Samsung ketina keisti susiklosčiusią situaciją, tačiau kai kurie ekspertai mano, kad mobilios rinkos viršūnėje esanti kompanija neturėtų griežtos disciplinos staigiai pakeisti „kūrybine netvarka“ – reikia rasti balansą.

Beje, pagal norinčių dirbti korėjiečių skaičių tam tikrose kompanijose Samsung po dešimties metų pertraukos nukrito į antrą vietą, į pirmąją užleisdama vietos avialinijų kompaniją. Per minėtą laikotarpį Samsung įgijo reputaciją kompanijos, kurioje dirba užkietėję darboholikai, tuo tarpu visuomenėje sparčiai keičiasi balansas tarp darbo ir asmeninio gyvenimo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (0)