Ultragarsas leis įkrauti telefonus be jokių laidų  (2)

Šiuo metu plačiausiai paplitę bevielio įkrovimo įrenginiai naudoja elektromagnetinės indukcijos principą, tačiau jis turi savų minusų – veikia labai ribotu atstumu. Tai reiškia, kad mobilus įrenginys turi būti visiškai šalia elektros energijos šaltinio. Kompanija uBeam tikina, kad atstumą galima žymiai padidinti, jei bus naudojamas ultragarsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys The New York Times rašo, kad šiuo metu uBeam inžinieriams pavyko sukurti pilnai veikiantį prototipą, kurio pagrindu gali tapti serijiniai produktai. Siųstuvas, kurį pademonstravo kompanijos atstovai – tai vos 5 mm storio plokštelė, kuri sukuria ultragarsą – žmogus jų negirdi, nors apie poveikį gyvūnams kol kas nekalbama.

Imtuvu tapo dar plonesnė plokštelė, kurią galima uždėti pavyzdžiui, ant išmaniojo telefono arba planšetinio kompiuterio nugarėlės.

Kompanija uBeam tiki, kad bevielė elektros energijos perdavimo technologija, pagrįsta ultragarsu, bus įdiegta ne tik pakrovimo įrenginiuose, skirtuose, pavyzdžiui, telefonams, tačiau ir išmaniųjų namų ekosistemoje. Tiesa, kada gali pasirodyti pirmieji komerciniai įrenginiai, kompanijos atstovai nepatikslino.

Ultragarsu perduodamos elektros energijos technologija pirmą kartą buvo parodyta 2011 m. Tuomet ji veikė 7-10 metrų atstumu, nors įkroviklio galingumas taip ir liko nežinomas. Taip pat reiktų pažymėti, kad ultragarso bangos nepereina kiaurai sienas, todėl ultragarsinės įkrovimo plokštelės turėtų būti montuojamos paviršiuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (2)