Ko nori žmonės iš šiuolaikinių išmaniųjų telefonų?  (0)

Britų puslapis uSwitch.com atliko daugiau nei 1600 vartotojų internetinę apklausą, kuria buvo siekiama išsiaiškinti, ko gi nori šiuolaikinis vartotojas iš išmaniųjų telefonų. Gautas rezultatas nebuvo šokiruojantis, tačiau kodėl į jį neatsižvelgia dažnas mobilių įrenginių gamintojas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 89% apklaustųjų, perkant naują išmanųjį telefoną, svarbiausia yra ilgas baterijos darbo laikas. Antroje vietoje atsidūrė įrenginio atsparumas vandeniui ir dulkėms (67%). Trečioje vietoje liko kameros optinio priartinimo galimybė (66%).

Kaip matyti, vartotojų prioritetu tapo visai ne pats galingiausias procesorius ar itin aukšta sensorinio ekrano raiška, kuri dar šiemet gali pasiekti Ultra HD (4K) ribą.

Kalbant apie dabartines technologijas, kurios įdiegtos populiariausiuose Samsung ir Apple išmaniuosiuose telefonuose, 75% apklaustųjų yra visiškai nesvarbi žvilgsnio sekimo funkcija, esanti Samsung Galaxy serijos flagmanuose. 69% vartotojų visiškai nesvarbu, ar jų telefonuose yra asmeninio balso asistentai, pavyzdžiui, S Voice ar Siri.

Vartotojams yra nesvarbi ir Amazon išmaniojo telefono funkcija, kuri leidžia stebėti ekrane 3D vizualizaciją be specialių akinių (technologija Dynamic Perspective). Tai pažymėjo 60% apklaustųjų.

48,5% respondentų pasisakė už tai, kad išmaniojo telefono ekranas turėtų specialią dangą, kuri neleistų greitai susikaupti pirštų atspaudams bei kitiems nešvarumams, bjaurojantiems mobilaus įrenginio estetinį vaizdą.

Kas aštuntas apklaustas vartotojas teigė, kad apskritai nesinaudoja išmaniuoju telefonu, o tenkinasi paprastu mobiliu įrenginiu. 50% iš jų pareiškė, kad jiems nereikia didesnio funkcionalumo, tuo tarpu 28% respondentų dar neturi reikiamos sumos norimam išmaniajam telefonui įsigyti.

Tyrimą atlikusio puslapio atstovas Ernest Doku pareiškė, kad šiandien mobilių įrenginių gamintojai banaliai nežino, kuo dar būtų galima nustebinti vartotoją bei patraukti jo dėmesį.

Tokiu būdu, diegiamos dažnai nereikalingos opcijos, tokios kaip išlenkti ekranai, įvairaus plauko asistentai, 3D grafiką akcentuojančios technologijos. Tačiau vartotojo prioritetai, renkantis mobilią elektroniką, yra visiškai kitokie.

Antra vertus, išmaniųjų telefonų gamintojai neketina taip lengvai atsisakyti milijardinių pajamų, todėl bando bet kokiomis priemonėmis sukurti paklausą. Taip atsiranda telefonai su galingiausiais procesoriais, kurių galios nėra kur realizuoti. Dabartinius Full HD ekranus telefonuose keičia 2560×1440, ruošiamos 3840 x 2160 taškų raiškos matricos…

Visa tai gražiai atrodo ant popieriaus, tačiau praktikoje neigiamai įtakoja pagrindinį vartotojų prioritetą – ilgą baterijos darbo laiką. Ir situacija negerėja eilę metų. Reikia tikėtis, kad vartotojas rečiau užkibs ant reklamos kabliuko, o lėtėjantys išmaniųjų telefonų pardavimai privers gamintojus pagaliau atsižvelgti ir į vartotojo poreikius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (0)