nVidia papasakojo apie 64 bitų procesorių Denver  (0)

Dar 2014 m. sausio mėnesį pristatytas procesorius Tegra K1 turi kelias modifikacijas: viena iš jų palaiko 32 bitų instrukcijas ir turi 4 branduolius su Cortex-A15 architektūra, tuo tarpu 64 bitų versija, kuri vadinasi Denver, turi du branduolius ir remiasi ARMv8 architektūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent apie procesorių Denver iki šiol buvo žinoma mažiausiai, tačiau neseniai pati nVidia daugiau papasakojo apie savo naująjį projektą.

Nors nVidia nesikuklina ir procesorių Denver vadina „pirmuoju pasaulyje 64 bitų ARM procesoriumi, skirtu Android“, tačiau kompanija iki šiol neįvardija tikslios datos, kada pasirodys produktai jų pagrindu, nors pasimatymą su jais žada surengti iki 2014 m. pabaigos.

Įrenginiai su 64 bitų Denver turėtų dirbti kartu su operacine sistema Android L. Abi Tegra K1 versijos turi identišką lizdą, todėl nVidia partneriams nereikės perdaryti esamų motininių plokščių.

nVidia atstovai, duodami interviu puslapio Hot Chips žurnalistams, teigė, kad įrenginiai su Denver procesoriais bus skirti darbui su verslo programėlėmis, žaidimams, darbui su skaitmeniniu turiniu. Apie serverių segmentą šiuo metu nekalbama, nors kūrėjai gali nusitaikyti ir į šį segmentą, jei tik bus poreikis iš klientų pusės.

Denver esantys du branduoliai su 64 bitų instrukcijų palaikymu palaiko kompaniją grafikos posistemei su 192 CUDA branduoliais (Kepler architektūra). Skaičiavimo branduoliai gali dinamiškai optimizuoti programinį kodą, o dažniausiai naudojamas jo dalis gali išsaugoti 128 MB talpykloje, esančioje specialioje operatyvios atminties srityje.

nVidia tikinimu, 2,5 GHz dažniu dirbantys Denver procesoriai gali sėkmingai varžytis su Apple A7 arba Intel Celeron 2955U (Haswell). Kaip yra iš tikrųjų, sužinosime tik po to, kai rinkoje debiutuos serijiniai produktai su 64 bitų nVidia Tegra K1 (Denver) platforma.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: