Kanados delegacija NATO sukūrė žemėlapį Rusijai, kad jos kariai „nepasiklystų“ Ukrainoje  (2)

Po to, kai Rusija ciniškai pareiškė, kad jos desantininkai į Ukrainą pakliuvo „per klaidą“, Kanados delegacija sukūrė ironišką žemėlapį, paaiškinantį rusams, kur yra jų valstybės ribos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį žemėlapį Kanados delegacija NATO išplatino socialiniame tinkle „Twitter“.

„Geografija gali būti sudėtinga. Čia žemėlapis rusų kareiviams, kurie vis pasiklysta ir „netyčia“ įženga į Ukrainą“, - rašoma „Twitter“.

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios neigusi, kad jos kariai tiesiogiai dalyvauja kariniuose veiksmuose, Rusija šią savaitę pagaliau buvo priversta pripažinti faktą, jog jos kariuomenė įžengė į Ukrainos teritoriją. Kadangi Ukraina paskelbė sulaikiusi dešimt Rusijos 98-osios divizijos desantininkų su ginklais ir dokumentais. Kariškiai apklausų metu liudijo, jog jie nežinojo, kur yra siunčiami, galvojo tik dalyvausiantys apmokymuose. 

Jie teigė, kad tai įvyko „atsitiktinai“, o prie sienos patruliavę kariškiai neva netyčia ją perėjo nepažymėtoje vietoje. Ukraina netiki, kad šis perėjimas buvo atsitiktinis ir apkaltino Rusijos karius turėjus nusikalstamus tikslus. Šaltinis iš Rusijos Gynybos ministerijos tvirtino, kad Ukrainos pareigūnams jie sulaikymo metu nesipriešino.

Kaip skelbia unian.net, prie sienos su Rusija gyvenantys žmonės pasakoja, jog Luhansko srityje iš Rusijos pusės į Ukrainą įvažiavo didelė rusų karių kolona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (2)