Bijai virusų – užsimauk USB prezervatyvą  (0)

Jei prezervatyvai apsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, kodėl to nepritaikius technologijose? Kaip tarė, taip padarė: saugumo ekspertai sukūrė USB prezervatyvą, kuris leis įkrauti įrenginį nerizikuojant užkrėsti jį virusais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

USB jungtį turi daugelis šiuolaikinių įrenginių. Jas galima naudoti ne tik duomenų perkėlimui, bet ir baterijos įkrovimui. Tačiau jungiant įrenginį prie svetimo kompiuterio ar viešos įkrovimo stotelės kyla rizika, kad jis gali būti užkrėstas kenkėjiškomis programomis, pavogta informacija.

Šios problemos ėmėsi saugumo ekspertai.

USB laidą sudaro keli supinti mažesni laidai, padengti apsauginiu sluoksniu. Vieni laideliai skirti duomenų perdavimui, o dviem keliauja 5 voltų įtampos elektra. Norint įkrauti įrenginio akumuliatorių užtenka, kad veiktų tik šie du laideliai, o skirtieji duomenų perdavimui gali būti neaktyvūs.

Tam ir yra skirtas USB prezervatyvas – nedidelė mikroschema su USB jungtimi ir jungikliu. Jis užblokuoja duomenų perdavimą, o aktyvius palieka tik tuos laidus, kuriais teka elektra.

USB prezervatyvus sukūrė ir jais prekiauja kompanija „Xipiter“ (jų galite užsisakyti čia). Perkant atskirai vienetas kainuoja 10 dolerių (26,3 Lt), tačiau užsakant didesnį kiekį kaina mažėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai (0)