Samsung pristatė virtualios realybės šalmą Gear VR (Video)  (1)

Kompanija Samsung parodoje IFA 2014 (Berlynas, Vokietija) pristatė virtualios realybės šalmą Gear VR, kuris konkuruos su kitų kompanijų sprendimais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-09-06 Samsung pristatė virtualios realybės šalmą Gear VR (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis korėjiečių kompanijos sprendimas konkuruos su Facebook priklausančiu Oculus Rift, Sony sukurtu Project Morpheus (skirtu konsolėms Playstation) ir Google projektu Cardboard.

Samsung Gear VR savo darbui naudoja vakar pristatytą išmanųjį telefoną Galaxy Note 4, kuris tvirtinamas specialiame dėkle, jo ekranas pasukamas į vartotoją. Kartu jis tampa garso ir maitinimo šaltiniu.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad kuriant Gear VR kompanija Samsung bendradarbiavo su Oculus VR specialistais. Abipusis bendradarbiavimas tapo akivaizdus, kai kūrėjams skirtame Oculus Rift DK2 komplekte buvo rasti išmaniojo telefono Galaxy Note 3 ekranai, montuojami virtualios realybės šalme.

Reikia pažymėti, kad oficialioje prezentacijoje Samsung pristatė tik Gear VR prototipą. Iki to momento, kol pasirodys serijinis gaminys, korėjiečių kompanija ketina patobulinti virtualios realybės šalmą, sukurti jam skirtą turintį, tame tarpe 3D filmų ir žaidimų.

Gear VR pardavimai turėtų prasidėti iki 2014 m. pabaigos. Kartu su šalmu komplekte rasime 16 GB atminties kortelę, kurioje rasime „panoraminius vaizdo klipus ir 3D vaizdinę medžiagą, sukurtą garsių kino studijų“.

Pabrėžiama, jog Samsung virtualios realybės šalmas bus suderinamas tik su neseniai anonsuotu planšetofonu Galaxy Note 4. Apie Gear VR kaina šiuo metu nepranešama.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)