Rusijos karys Ukrainoje: „Geriau nieko nežinokite, nes tiesa yra siaubinga“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pastuh 2014-09-06 11:33
Realiai mane besina tokie rišlūs, taisiklyngi ir iš oro parašyti straipsneliai. Čia ir durnam aišku, kad čia parašyta visiška nesamonė.
O_O 2014-09-06 12:18
Ta prasme, jokio karo nėra?
DJ_LFS 2014-09-06 13:27
Siūlau akciją atrakciją - deginti rusofašistų vėliavą ir estafetę perduoti kitam.
sloggi 2014-09-06 13:45
Greit prasides vel, kur nuotraukos, kur yrasai ir pns. Nemaciau vadinas netikiu, rusu armija ten nesilanko.
manciukaz 2014-09-06 14:05
vyksta propogandinis karas, mums pasakoma dalis tiesos, arba išgalvotos istorijos, siekiant kuo labiau pažeminti priešinga puse, ta pati daro rusijos media... negalim aklai tikėti vienais ar kitais, galim tik patys atsirinkti kuo tikėti, o man širdis kužda, kad ukrainoje susikerta rusijos ir nato interesai, patys ukrainiečiai mažai ka ten sprendžia, klausimas vienas kieno žmogus sėdės valdžioje ar putino ar obamos?
sabotan 2014-09-06 14:18
Juokinga kai jau atvirai rusai sako kad yra ukrainoje jos kariu puolamas mariupolis ir bandoma sausumos kelia padaryti iki krymo. Bet vistiek propogandos praplautos smegeneles neigai rusijos agresija
aka 2014-09-06 14:19
kai kurie pranešimai sutampa, pvz, rusų desantininkai konflikto srity.
Simplicity 2014-09-06 14:25
Per šią savaitę peržiūrėjau nemažai dokumentinių filmų apie Tarybų Sąjungą ir Rusiją. Sudėliojus visą tą gautą informaciją į vietas, gaunasi labai konkretus vaizdas. Tiek CCCP, tiek ir šiandieninėje Rusijoje yra oficiali valdžios vertikalė, kurios privalu visiems be išimties laikytis. Jei kremlius sako, kad Ukrainoje Rusijos ginkluotės ir karių nėra, tai oficialūs asmenys, Rusijos valdininkija ir kremliaus šalininkai negali kalbėti kitaip. Jei būtų nufilmuota Ukrainoje sugauta Rusijos karines uniformas vilkinčių, į kamerą savo rusiškais pasais mojuojančių, rusų kareivių ar karininkų grupė, o fone skambėtų tos dienos ukrainiečių žinios ir būtų parodytas tos dienos ukrainietiškas laikraštis, vis tiek visa tai būtų tik nevykusi provokacija, jei Putinas taip pasakytų. Šiuos Putino žodžius pakartotų Lavrovas, Ščiukinas, galvomis pritariamai palinguotų Šoigo ir kiti. (Kiseliovas ta proga dar ir laidą apie ukrainiečių propagandą padarytų.) Todėl nesistebėkit, kai Arns ar Ernestass varo savo demagogiją, kuri žodis žodin atkartoja kremliaus vertikalę. (Aš tik nesuprantu kaip galima gyventi Lietuvoje, jei yra tokia meilė Rusijai ir visam kam ką ji daro. Kodėl neišvažiuojama į savo svajonių šalį?)
TAURAS 2014-09-06 14:52
Musu ziniasklaida sako, kad Rusija yra priesas nr. 1. O priesu, bent as, tikrai neturiu ir man ju nereikia. Taigi biski nervuoja, kai atsivertes koki laikrasti ar naujienu portala matau tiek daug propagandiniu straipsniu. Teko paskaityti ir priesingos puses propogandos. Taigi tegaliu pasakyti, jog ji, visiskai vienoda. Gal kitaip pateikiama, bet.. Pasakos, dramos, liudni veidai, lavonai. Tik man idomu kaip zmogus pasirenka kuria propaganda tiketi? Kazkur skaiciau, jog zmogus susidaro nuomone tik viena karta ir ja pakeisti is esmes reikia labai daug laiko. Tada zmogus ir mato tik tai ka nori matyti. Nesvarbu, jog akivaizdziai, tiek viena, tiek kita puse meluoja. Vistiek matysi tik savo "teisingus" argumentus. Jei ziurint i gyvenima, tai galiu pasakyti jog labai daznai aiskia nuomone zmones nukopijuoja nuo savo artimuju. Taigi greiciausiai sis poziuris yra formuojamas nuo vaikystes.
punktyras 2014-09-06 15:05
Vaikystėje, kiek pamenu, rusai visada vokiečius fašistus nugalėdavo. Paveikslas, aišku, nėra juodas ir baltas, tačiau tie visi pilkumo atspalviai rodo Rusijos agresiją. Kokia proga ir priemonėmis – antraeilis dalykas. Todėl visi RF veiksmai a priori vertintini įtariai.
azotas 2014-09-06 15:07
Aisku is rusijos propaganda eina 100%, bet ukrainos prezidentas irgi nesigedija meluot pvz ,kad jo sunelis kaunas pries teroristus..nu kam to reikia ? Man po tokiu melu nesinoretu tiket niekuo.
lucy 2014-09-06 15:25
Savaime aišku, kad abi pusės meluoja ir pateikia faktus kaip jiems labiau patinka. Meluojančios buvo pagautos abi pusės ir ne kartą, bet kaip ir kiekviename kare kenčia paprasti žmonės, o ne organizatoriai.
Simplicity 2014-09-06 16:01
Rusija tikrai nėra draugiška Lietuvai, tai yra vienintelis kaimynas su kuriuo pastoviai turim įtemptus santykius. Viskas yra užkoduota mūsų istorijoje. Tai ir lietuviškos spaudos draudimas carinės Rusijos laikais, sovietinė okupacija, trėmimai į Sibirą. Po to turėjom sausio įvykius, kai „savi šaudė į savus ir stūmė po tankais“. Kalbant ne apie politiką, o ekonomiką turim ir neveikiantį „Družba“ naftotiekį, kurio neleido remontuoti net Lietuvos specialistams, amžinus draudimus įvežti vienokius ar kitokius lietuviškus gaminius, lietuviškų vilkikų nuodugnius tikrinamus, didžiausias importuojamų dujų kainas Europoje. Kalbant apie karinius dalykus, tai į Lietuvos teritoriją pastoviai įskrenda Rusijos naikintuvai (vienas pasiklydęs net nukrito), iš Rusijos dūmos pasigirsta pačių įvairiausių grasinimų. Kai kurie lietuviai dėl viso to yra linkę kaltinti save, bet aš laikausi tos nuomonės, kad kaltas čia yra kremlius ir jo imperialistinės užmačios. Save būtų galima kaltinti nebent tik tuo atveju, jei su panašiu kremliaus teroru nesusidurtų kitos Baltijos šalys, Gruzija, Moldova, Ukraina ir t.t.
Skeptikas 2014-09-06 19:44
Nenoriu įžeisti, bet Tamsta esate šios propagandos auka. Rusija visaip neigia savo dalyvavimą konflikte, o jeigu neina to padaryti tai aiškina visa JAV vs. Russia konfrontacija. Esa juos JAV ir Kijevo "fašistai" puola. Tiesa yra ta, kad tiek Gruzija, tiek Ukraina turėdami tokį "kaimyną" geriau renkasi fašistinį "NATO", negu "draugišką" Rusijos ranką.
manciukaz 2014-09-06 20:15
Nesu aš nei prieš Rusus nei už juos tiesiog manau jog šiame pasaulyje nėra "geriečiu" ar "blogiuku" yra interesu zonos, pvz nato reikėjo irako, jie susirado, o gal, net susikūrė preteksta isiveržti i ta valstybe ir ten pasodino palankia valdžia, kol isis kovojo prieš asada buvo sukileliai kuriuos usa rėmė ginklais, kai atsisuko i Iraka staiga tapo teroristais kuriuos reikia bombarduoti.. kodėl taip? Todėl, kad Sirija rusijos itaka, o Irakas jau Amerikos, gryštam prie ukrainos kol sėdėjo prorusiška valdžia viskas buvo kaip ir tvarkoj, bet valdžia pasikeitė, rusai negali prarasti ukrainos, ka jie daro? Siunčia karius ginklus ir panašiai, kad bent kažkoki gabala atsiskeltu tai rusijos interesu zona ir jie ja paprasčiausiai gina, kaip usa gintu P. Korėja ar Saudo Arabija ar Katara nors ten praktiškai, net nėra Amerikiečiu...
Sljder 2014-09-06 21:03
Kvailos man diskusijos - Rusija, ne Rusija, Jav ir pan. reikia žiuūrėti į šalies vertybes - kuo blogai Rusija? Pirmauja pagal korupciją, nėra žodžio laisvės, įkalinami ir žudomi rėžimui nepalankūs žmonės, smurto kultūra, diskriminacija dujų kainomis ir pan. Galima svaigt kiek nori apie rusų teisę gintis ir pan. bet kol šalis vadovausis aukščiau išvardintais principais ir diegs juos Pasaulyje (įrodymų tam pakanka) tokios šalies įtakos didėjimo tikrai niekam nereikia. Edit: aišku gal rašydamas "neikam nereikia" paskubėjau - kiekvienas žiūri savo vertybes, jeigu atitinka su Rusija - jai ir atsotvaus, bet progresu tai nė iš tolo nekvepia.
Arns 2014-09-06 21:32
Simplicity, Telieka tik dar kartą prisiminti, okada lietuvis prisipažino kaltu? Jiems ir žydai visi komunistai, ir Lietuvos žydai ne lietuviai, tad jei kažkoks lietuvis šaudė, tai ne lietuvio atsakomybė. Kad Lietuva ekspancinės politikos nevykdė. Ir kas kada priėmė neapgalvotus sprendimus politikoje (t.y pirštu rodom, bet niekas nė žodžiu nesako, ką padarė ne taip pats)... Žinome nereikia muštis, kad tik mes kalti, bet nematyti jog ir mūsų sprendimai nebūtinai "šventi", totalus atbukimas, vyravęs Europoje po Versalio sutarties. Tada viskas buvo pagal teisumą padalinta, tik kad niekas nebuvo gerai.
Anonymous 2014-09-06 21:45
Rusai Ukrainoje šaudo. Buvusios broliškos tautos. O mes - net ne slavai, rusai čia gyvų nepaliks visai, kai atvažiuos su tankais netyčia, pasiklydę ir visai net ne jie. Jau kartą sugriovėm sssr, to jie neatleis niekad.
lucy 2014-09-07 01:29
Jo jo Lietuva sugriovė ssrs, ne tų grybų užvalgei.
X-log 2014-09-07 02:00
Nato niekada nevykde kariniu veiksmu Irako kare, ten buvo USA, UK, Australijos ir Lenkijos koalicijos pajegos. USA != NATO, kazkaip kai kuriems individams sita sunku suprasti.