Rusijos karys Ukrainoje: „Geriau nieko nežinokite, nes tiesa yra siaubinga“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2014-09-07 08:59
Tu su rusais pabendrauk ir pamatysi, kad ne aš išsigalvojau, o tiesiog persakau, ką rusai laiko kaltu dėl to, kad iš didelės šalies liko tik gabalėlis. Sssr jie buvo „vyresnieji broliai“, jie kūrėsi, kur norėjo, vadovavo, kaip norėjo ir visi kiti jiems buvo žemesni. O iš sssr pirmi lietuviai išmovė Kai rusai giriasi, kad jie moka atleist - tai žinok, keršto planas jau yra
Talkatif 2014-09-07 10:36
Portalo administraciją privalėtų padaryt, kaip ir kituose portaluose - rodomą komentatoriaus IP. Kad būtų galima lengviau sukonspektuoti ir čia užsiveisusius kremlinus. Jų gyvenamą vietą. Tam atvejui, jei įžengs rusiški čiabatai į Lietuvą, būtų galima operatyviai juos aplankyti, kol tie netapo eilinės rusištinės teroristinės respublikos ministrais, tardytojais ar budeliais. Rimtai, kolektyvas, atviras IP daug ką palengvintų.
enzim 2014-09-07 11:33
Žodžio laisvė- pamatinė vertybė ir neužkimšinėk čia kitiems burnos Talkatif. Aš daug kur nesutinku su Arnu, bet, gerbiu jo įsitikinimus, o Talkatif "patriotinė isterija" verta teisėsaugos organų įvertinimo.
Anonymous 2014-09-07 12:15
Nu baikit su žodžio laisvėm. Pabandyk Rusijoje pasakyt ką manai Ten net baudžiamas kodeksas bus prieš tave Nesąžininga namie laisvę cenzūruoti, o svečiuose ta laisve naudotis Žodžio laisvė - vienas iš ginklų, kuriais žudomi ukrainiečiai. Gal biškį atsibuskit? Rusų tankai ten. Humanitarinė pagalba? Zenitiniai kompleksai - žodžio laisvė? Karas su žudymais jau vyksta. JAU DABAR. ŠIUO METU. Ir jis bus plečiamas. Iš pradžių per žodžio laisves ir Arnus - net jei jis ir prieš Rusiją, jo žodžiai pakankamai gerai tarnauja Putinui. Nesvarbu, ko sieki, svarbu, ar tavo žodžiais nepasinaudos priešas. Ne virtualus priešas, o priešas su automatais, minosvaidžiais, tankais. Kurie kuo ramiausiu veidu grobia pareigūnus iš kitų šalių. Beje, viskas prasidėjo todėl, kad rusus, kurie atsiskyrė nuo Rusijos su visa Ukraina, pabandė prakalbinti ukrainietiškai Rusai jokioj valstybėj nesistengs pritapti, jiems tos valstybės kalba - teisių pažeidimas, dėl kurių reik tankus atvaryt Lietuvoj rusai irgi neskuba tapti lietuviais
Simplicity 2014-09-07 12:34
Arns, vykdo. Ar aš nekenčiu rusų? —Ne. Aš rusams (kitaip nei kremliaus vykdomai politikai) priešiškumo nejaučiu, tačiau apie istoriją ir politiką su jais nekalbu.
enzim 2014-09-07 12:37
Rusai ir neturi tapti lietuviais. Jie turi tapti Lietuvos piliečiais. Tai esminis skirtumas tarp nacionalistinio šovinizmo ir demokratinio pilietiškumo.
Anonymous 2014-09-07 13:07
Demokratinis pilietiškumas baigiasi aneksijomis. Kas, iš esmės, ir yra nacionalistins šovinizmas.
enzim 2014-09-07 13:41
Gražiai pasakyta, bet iš esmės klaidingai. Pagal tave, mūsų šovinizmą turim priešpastatyt jų šovinizmui? T.Y. Blogį- prieš blogį?Tai koks tarp mūsų skirtumas?
wo123 2014-09-07 14:40
Sakiau, reikia nekreipti dėmesio apie Rytų degradų voliojimąsi Ukrainoje. Rusija nori dėmesio, jei užpultų tikrą ES tai iš karto gautų atgal nuo visos Amerikos ir Kinijos. Reikia nekreipti dėmesio, o jei pabandytų užpulti tai pakelt ant kojų Ameriką ir Kiniją ir Rusijos kaip nebūta. Nieko ten nevyksta Ukrainoje tai tik išsidirbinėjimas į kurį nori įvelti visą pasaulį.
Anonymous 2014-09-07 14:59
Ne šovinizmo reikia, o tvarkos Štai gyvena koks Vardovas Pavardovas Ivanovičius Lietuvoje, lietuviškai nicht pomogiren, ir gerbiama rusų žiniasklaida klausia jo, kaip žiauriai jam sunku svetimoj šaly! Anas ir pasakys teisingai, tipo, sunku, sunkiau negu lietuviams, katrie lietuviškai spyk. Ir ponas Putinas siunča tanką ginti jojo. Ir koks skirtumas, ar Ivanovičius demokratiškas pilietis ar šovinistas? Jis bet kokiu atveju tampa ginklu svetimose rankose. Net prieš savo valią.
lucy 2014-09-07 15:04
TasKitas toks jausmas, kad Vilniuje nebuvęs ir "pritapusių" lenkų nematęs dabar jie dar nori ir jog dokumentuose jų pavardes butų šveplai rašomos. Turim lenkų partija ir tt. Greičiau tapsim lenkais nei rusais mano nuomone Kitaip tariant taikai dvigubus standartus lenkams ir rusams.
Anonymous 2014-09-07 15:35
Lenkai dar nevaro tankų, jie ima per biurokratus. Ne dvigubi standartai, o skirtingos grėsmės. Visa bėda tautybėje. Nėra tautybių, tautinių mažumų, didumų ar vidutinumų. Yra piliečiai, kurie kuria valstybę, yra kurie ardo. Yra lietuvių, kurių žalą Lietuvai sunku skaičiais išreikšti Bet ne tautybė turi būti matu, o piliečio darbai. Paprasta
Arns 2014-09-07 20:04
ir žinoma pamiršti jog Rusija dotuoja daugumą savo vargingesnių kaimynių tiek parama infrastruktūrai atnaujinti tiek tiekdama vos ne pigiau grybo resursus. Dauguma net išvarytų "mineralkių" ar "sūrininkų" ten veržiasi, kodėl? Nes leidžia uždirbti. O kalbant apie tuos pačius kad ir gruzinus, nori nenori, milžiniški kiekiai nelegalų dirba Rusijoje, uždirbtus pinigus siunčia savo šeimoms... Tad domėkis kas yra kas. Neabejotina, kad Rusija nėra pats mieliausias kaimynas, bet daug kas mielai ima ką rusai duoda, o mainais dar kažko papildomai reikalauja. Šitaip iš abiejų pusių vyksta nuolatiniai kibirkščiavimai. Tas pats Lietuvos pirmininkavimas ES ir "rytų partnerystė", pasiklausyk kokie politikų buvo pasisakymai ir traktavimai. Neabejotinai komentaruose tiesiog buvo jaučiamas "nematomas karas", kai akivaizdžiai brėžė ribas ką jie gali atsiriekti, o kas jiems dar liktu... O čia tik viešas diskursas, kuris nė iš olo neprilygsta kas vyksta tiesioginiuose pokalbiuose, tad sakyti jog vėl nežinia ko Rusija užsiputojo, tik aprodymas jog prišokom skandalus kažkada girdėjai.
andriulis 2014-09-07 21:01
Arns, Ernestas, lucy dar keli veikėjai savo nuosekliai skleidžiama demagogija bando švelninti nuomonę apie "caro" vykdomus nusikaltimus. Kodėl demagogija? todėl kad į simplicity komentarus gauname baisiai protingus demagoginius "atsakymus" paistalus, kurie išgvildenami taip, kad į klausimą atsakoma klausimu, nors nepatogūs klausimai būna lengvai paliekami kamputyje. Spėju trololo lygis kai kurių siekia +5 level. Aš taipogi už tai jog būtų matomi komentatorių IP adresai ir galima būtų reitinguoti komentarus. Komentaras surinkęs -10 balsų būtų suskleistas į vieną eilutę su prierašu brukalas. Tokiu būdu žmonės galėtu reikšti nuomone nesiveldami į beprasmę diskusija su profesionaliais troliais arba išvengti nepageidaujamų komentarų nesusijusių su tema.
Ernestass 2014-09-08 01:15
Patys esate įbauginti mūsų diskusijų bei kas be ko, dar ir prašotės, kad išreikštumėme savo nuomonę. Gal visų pirma nekvieskite mūsų, mus pastoviai minint forumuose, jei nenorite mūsų nuomonės? Čia bent pradžia būtų. Šiaip esu pagerbtas kad dėl manęs ir visą svetainę siūloma pakeisti. Tikriausiai dabar gailitės, kad rwc nepadėjote jo anti trolių scripto kurti. Dabar jums sunku cenzūruoti žmones su kurių nuomone jūs nesutinkate yra.
aka 2014-09-08 01:33
Noredami matyti IP ir delioti +/- norite, kad kazkas uz jus pasleptu nenorimus komentarus. Bet nebukit tinginiai ir pasidarykit patys - forumas turi sia funkcija - pridedi nepatinkancius i priesu sarasa ir ramiai skaitai komentarus. Nedidelis trukumas - komentarus reikia skaityti prisiloginus.
Simplicity 2014-09-08 03:44
. Tiesiai šviesiai rašau apie Rusiją ir jos realią agresiją (jau dešimtmečius trunkantys ekonominiai karai, grasinimai iš dūmos tribūnos) Lietuvos atžvilgiu, o tu man prikaišioji JAV ir jos karus. Niekaip nesuprantu ko tu man kiši tą JAV, jei aš tau rašau apie Rusiją ir jos santykius su Lietuva.
kestutisz 2014-09-08 09:23
Bet šiukšlės tai liktų toliau. Jų tikslas gi nėra diskutuoti, o uždėti ala "galutinį tašką" matomą platesnei auditorijai, tad reitingai visgi būtų gerai.
Arns 2014-09-08 10:14
O ko tu kiši čia kažkokią Gruziją ar Ukrainą? Na tiek aš, tiek kiti primena, kaip JAV išsityčiojo iš JTO Libijos ar Irako atvejais. Kaip nepalaikymas Sirijos opozicijos, buvo įvardijamas klaida, bet matome koks jos daugumos veidas atsiskleidė... Nepatogu? Netikite? Pasitikrinkite savo žinutes, ar pats savo reikalaujamą chirurgišką faktų tikslumą taikėte savose žinutėse.
Simplicity 2014-09-08 11:31
Arns, kodėl į diskusijas apie Rusiją, tu būtinai turi įkišti kitas šalis? Kodėl aš turiu skaityti apie JAV , delfio ir 15min straipsnius, nacistinės Vokietijos nusikaltimus WW2 metu ir galų gale gintis, kad nesu ir žydų nemėgėjas? Jei aš rašau, kad Rusija yra blogas kaimynas, nes pykstasi su visais savo kaimynais, tai atsakymą gaunu tokį: „Rusija nėra šventa, bet po pasaulį kaip girtuoklis su buteliu bastosi JAV.“ p.s. Norėjau daugiau pinigų— išvažiavau į Airiją; besižavintys amerikietiška kultūra kraustosi į JAV, mėgstantys saulę kraustosi į Italiją, Ispaniją ar Braziliją... Ir tik vieninteliai rusai gyvena šalyje, kurios nekenčia ir tiki, kad vieną dieną pas juos ateis Rusija.