Olandė meistriškai suvaidino savo atostogas (Video)  (3)

Kai olandė socialiniuose tinkluose ėmė skelbti savo nuotraukas iš egzotiškų kraštų – niekas nė neįtarė, kad ji visus vedžioja už nosies. Pasirodo, mergina visą tą laiką buvo savo namuose ir nuotraukas tiesiog suklastojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grafikos studentė iš Olandijos penkias savaites apgaudinėjo savo draugus ir šeimą į socialinį tinklą „Facebook“ dėdama vaizdus iš tariamos kelionės po Aziją. Tokia savo apgaulė mergina norėjo įrodyti, kad iškreipti realybę ir virtualioje erdvėje apmauti kitus nėra taip sunku. Zilla, ramiai sėdėdama savo namuose, skelbė nuotraukas, kuriose pozavo nuostabaus grožio paplūdimiuose, budistų šventykloje ir net nardydama po vandeniu. Merginos artimieji, matydami meistriškai redaguotas nuotraukas, nė neįtarė, jog jos iš tikrųjų buvo padarytos čia pat - Amsterdame ir jo apylinkėse. 25-erių mergina viską buvo suplanavusi iš anksto. Iškart po to, kai prieš tariamą kelionę atsisveikino su tėvais Amsterdamo oro uoste, Zilla sėdo į pirmą traukinį ir išvyko atgal į savo namus Amsterdame. Iš jų ji išeidavo tik užsimaskavusi - užsidėjusi juodus akinius ir neatpažįstamai persirengusi. Naudodama nuotraukų redagavimo programą „Photoshop“ Zilla 42 dienas kruopščiai koregavo išgalvotų atostogų nuotraukas. Šiuo projektu ji siekė visus įtikinti, kad internete viskas gali atrodyti tobula, tačiau tai – tik apgaulė. „Dariau tai norėdama parodyti žmonėms, kaip lengva perfiltruoti tikrąją realybę ir socialiniuose tinkluose atskleisti tik tai, kas geriausia. Realybėje viskas kitaip“, – pasakojo Zilla. Per penkių savaičių „atostogas“ mergina neva mokėsi nardyti, mėgavosi azijietišku maistu, keliavo tradiciniu Tailando taksi ir net apsilankė budistų šventykloje. Tokie vaizdai naudojantis nuotraukų redagavimo priemonėmis atsirado prie jos namų esančiame baseine ir Amsterdamo apylinkėse, o azijiečių valgius mergina ruošė pati. Kad apgaulė nepaaiškėtų per vaizdo pokalbius su tėvais, Zilla išradingai panaudojo skėtį ir senas kalėdines dekoracijas. Jų sudaryta egzotiško viešbučio kambario iliuzija įtikino merginos artimuosius.

Kad apgaulė nepaaiškėtų per vaizdo pokalbius su tėvais, Zilla išradingai panaudojo skėtį ir senas kalėdines dekoracijas. Jų sudaryta egzotiško viešbučio kambario iliuzija įtikino merginos artimuosius.

Kad išsklaidytų visas abejones, naktimis ji artimiesiems siųsdavo tekstinius pranešimus, o į draugų pašto dėžutes patekdavo „suvenyrai iš Azijos“, kuriuos Zilla pirkdavo Amsterdame.

Pasibaigus eksperimentui mergina viską papasakojo savo artimiesiems, o jų reakciją užfiksavo vaizdo kamera. Visi buvo netekę žado.

 


 



Artimųjų reakcija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(45)
(9)
(36)

Komentarai (3)