Toshiba įvardino, kada SSD bus pigesni nei kieti diskai  (0)

Neseniai vykusioje Toshiba konferencijoje japonų gamintojas padalino savo vizija apie NAND Flash atminties pagrindu sukurtų kaupiklių ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien kompanijos Toshiba atstovai yra įsitikinę, kad duomenų saugojimas SSD kaupikliuose savo kaina artėja prie 2,5“ formato kietų diskų su 15 000 aps./min. sparta. Saugoti duomenis SSD taps pigiau nei tokiuose kietuose diskuose tik po 2016 m.

Kadangi Toshiba yra ilgametis žaidėjas verslui skirtų kietų diskų rinkoje, o kartu yra vienas iš madų diktatorių, į tokius žodžius reikėtų įsiklausyti. Pati japonų kompanija iki to laiko turės imtis atitinkamų veiksmų, kad vienas verslas netrukdytų kitam.

Kitas etapas, kai duomenų saugojimo SSD kaupikliuose kaina priartės prie 2,5“ kietų diskų su 10 000 aps./min. sparta, prasidės 2021 m. Tai galima matyti iš ypač spartaus serverinių SSD kaupiklių pardavimų didėjimo, kuris gerai bus matomas ir 2015 m.

Galiausiai kompanija Toshiba prognozuoja, kad jau nuo 2025 m. duomenų saugojimas SSD kaupikliuose taps pigesnis nei 3,5“ formato 7200 aps./min. spartos kietuose diskuose, kuriuos galima laikyti populiariausiu produktu.

Reikia pažymėti, kad visos šios prognozės susijusios su serverių segmentu. Paprastiems vartotojams kompanija Toshiba gamins SSD kaupiklius su TLC NAND Flash mikroschemomis. Daugeliu atvejų būtent tokia atmintis leis Toshiba išlikti konkurencinga.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: