Įspėjimas iš „Google“, „Facebook“ ir „Microsoft“: jei tai nesiliaus, internetas žlugs  (5)

JAV informacinių technologijų milžinės skambina pavojaus varpais, kad dėl JAV specialiųjų tarnybų siekio kontroliuoti internetą praranda užsienio klientus. Anot IT kompanijų, tai gali baigtis pasaulį suvienijusio interneto subyrėjimu į nacionalinius fragmentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia perspektyva prieštarauja informacijos keitimosi idėjai ir gali nužudyti internetą.

Pasak Ukrainos naujienų agentūros „Unian“, taip mano didžiausių JAV technologijų kompanijų vadovai. „Google“ direktorių tarybos pirmininkas Ericas Emersonas Schmidtas teigia, kad JAV Nacionalinio saugumo agentūros veikla veda prie to, kad „internetas sulūš“.

Kitos šalys, baimindamosis stebėjimo iš Amerikos, pradeda kurti savo informacinius tinklus ir nori saugoti duomenis savo serveriuose, kurie yra jų, o ne JAV teritorijoje. Ypač garsiai apie tai pastaruoju metu kalba su Vakarais konfrontuojanti Rusija.

Didžiosios Britanijos leidinys „Daily Mail“ rašo, kad „Microsoft“, „Facebook“, „Dropbox“ ir kitų amerikiečių technologijų kompanijų atstovai laikosi tos pačios pozicijos, kaip ir „Google“ vadovas.

Jų teigimu, informacinių technologijų verslas JAV patiria nuostolių, nes užsienio klientai atsisako amerikiečių kompanijų paslaugų baimindamiesi, kad jų duomenys yra prieinami JAV specialiosioms tarnyboms.

Interneto „balkanizacija“ (byrėjimas į nacionalinius fragmentus) prieštarauja laisvo informacijos keitimosi idėjai, pareiškė didžiausių IT kompanijų atstovai interneto problemoms skirtoje konferencijoje JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(60)
(3)
(57)

Komentarai (5)